Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op deze site ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.

Atrauman Ag 10 x 20 cm | 3 stuks

Atrauman Ag 10 x 20 cm | 3 stuks

*Alle omschrijvingen zijn gebaseerd op informatie van de producent. Eventuele claims zijn indicaties gebaseerd op klinische trials of gebruikerservaringen en bieden geen garantie.

Prijs

Adviesprijs: € 32,44

Jouw prijs: € 29,20

Beschikbaarheid

Bestel nu, binnen enkele dagen in huis

Heb je nog vragen of wil je graag wat extra informatie? Neem dan zeker contact op met je online apotheker.

Niet-klevend zilverhoudend wondverband van tule met antibacteriële eigenschappen voor voor atraumatische wondverzorging. *

Details

Eigenschappen

Atrauman Ag is een niet-verklevende wondcontactlaag die geschikt is voor de behandeling van chronische ulcus cruris, diabetische beenzweren en decubitus. Dit hulpmiddel is ook geschikt voor de behandeling van acute eerste- en tweedegraads brandwonden. Atrauman Ag is geschikt voor de behandeling van menselijke huid door professionele gebruikers. Het dunne, zachte en soepele dragermateriaal waarborgt een goed contact met de wond. Het oppervlak van de stof en de zalfmassa voorkomen verkleving met de wond. Daardoor kan het verband pijnloos worden verwijderd. Bacteriën worden aan het oppervlak van het kompres gedood door de zilverionen die in het vochtige milieu ontstaan. Atrauman Ag werkt actief tegen gramnegatieve (bijv. Klebsiella pneumoniae) en grampositieve bacteriën (bijv. Staphylococcus aureus, inclusief de MRSA-stammen). De zalfmassa beschermt de wondranden en voorkomt maceratie. De zalf bevat geen werkzame stoffen en geen paraffine.

Aanbevelingen

  • Vóór de behandeling van geïnfecteerde wonden is een medische beoordeling van de wond noodzakelijk en moeten de oorzaken van de infectie worden vastgesteld.
  • Een behandeling met Atrauman Ag kan een noodzakelijke antibioticatherapie niet vervangen.
  • Atrauman Ag dient te worden gecombineerd met een geschikt wondverband (absorberende of superabsorberende verbanden, foamverbanden of gaas).
  • Gebruik Atrauman Ag niet bij patiënten die overgevoelig zijn voor een van de bestanddelen.
  • Niet gebruiken op droge wonden.
  • Het wondverband dient niet te worden gebruikt in combinatie met paraffinehoudende zalven of wondverbanden. Dat kan de werkzaamheid van Atrauman Ag beperken.
  • Atrauman Ag dient niet in combinatie met jodiumhoudende preparaten te worden gebruikt.

Extra informatie

Productlijn Atrauman
Hartmann
Bekijk alle producten van Hartmann
 
 
 

Schrijf je eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. Klik hier om in te loggen of te registreren