Maandag 14 november is het Wereld Diabetes Dag

Op maandag 14 november 2016 is het Wereld Diabetes Dag, een uitgelezen moment om nog eens stil te staan bij diabetes en de ernstige gevolgen ervan. Diabetes is en blijft een belangrijke doodsoorzaak in onze westerse samenleving. Diabetes is een heuse welvaartsziekte die exponentieel toeneemt door onze manier van leven en het stijgend voorkomen van overgewicht. Daarom is het zo enorm belangrijk dat we ons ervan bewust zijn dat we met een paar kleine aanpassingen aan onze levensstijl al veel kunnen doen om diabetes te voorkomen.

Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag (WDD) is een initiatief van de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en werd voor het eerst georganiseerd in 1991 als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld. Het doel is om zo veel mogelijk mensen te kunnen informeren en sensibiliseren over de groei, oorzaken, symptomen, complicaties en behandeling van diabetes. Dat blijft meer dan ooit nodig, want ondanks te toename van diabetes leven er nog heel wat misverstanden.

Ook de datum is een niet toevallig gekozen: 14 november 1891 is de geboortedag van Frederick Banting, een Canadese arts die in 1922 samen met zijn assistent Charles Best en John MacLeod insuline ontdekte, een ontdekking waarvoor ze in 1923 de Nobelprijs voor de geneeskunde kregen. Insuline is de belangrijkste ontdekking in de geschiedenis van de diabetesbehandeling.

Wil je meer weten over hoe je diabetes kunt voorkomen, lees dan zeker onze twee vorige blogs over diabetes: Diabetes type 2: genezen kan niet, voorkomen wel! en Sporten en diabetes, laat je niet tegenhouden! En bezoek ook eens de website www.voorkomdiabetes.be.

Want het belangrijkste wat je moet onthouden, is dat diabetes niet te genezen is, maar wel te voorkomen!

Kaneel

Er wordt momenteel wereldwijd veel onderzoek gedaan naar de heilzame eigenschappen van echte kaneel (Cinamomum verum) voor mensen die lijden aan diabetes type 2 en voor het voorkomen van die ziekte. Kaneel zou bijdragen tot het behoud van normale bloedwaarden.

Glucoril is een voedingssupplement dat je kan helpen je bloedsuikergehalten onder controle te houden. De capsules hebben een lekkere kaneelsmaak. Zo ga jij deze Wereld Diabetes Dag samen met PharmaMarket op een smakelijke manier voor een gezonde bloedsuikerspiegel en tegen diabetes!