5 tips van je online apotheker voor meer energie

De lente is weer begonnen en afgelopen weekend hebben we de klok alweer verzet naar de zomertijd, maar zit jouw lichaam nog volop in de winter? Voel je je nog lusteloos en vind je het moeilijk om je te motiveren? Kortom, kun je wel wat extra energie gebruiken? Je online apotheker geeft je graag wat tips om weer wat meer energie te krijgen en zo volop aan de lente te beginnen!

Tips en tricks voor meer energie

Water drinken, regelmatig sporten, je suikerconsumptie verminderen, fruit en groenten eten, voldoende slaap ... We kennen allemaal de regeltjes die we zouden moeten volgen voor een gezonde levensstijl. Maar hoe breng je ze in de praktijk? We geven je alvast enkele simpele ideetjes om je gezondheid elke dag een stukje te verbeteren en meer energie te krijgen:

  • Niet te snel: er is geen betere manier om jezelf te ontmoedigen dan meteen veel te hard te gaan sporten. Doe je normaal nooit aan sport, start dan langzaamaan. Stel jezelf ook elke week een nieuw doel. Start bijvoorbeeld met lopen - of snelwandelen naargelang je eigen profiel, vorm en leeftijd - gedurende 20 minuten, een keer per week. Wanneer je daaraan gewoon bent, kan je stilaan de intensiteit en de frequentie verhogen. Zo geef je je lichaam de tijd om de inspanningen te waarderen. Doe je dat niet, dan is het al voorbij voor je begint. Heb je wat hulp nodig om te beginnen met hardlopen? Lees dan ook de tips uit onze vorige blog!
  • Vind je ritme: leven volgens het natuurlijke ritme van de dagen - samen met de zon opstaan en gaan slapen - is niet eenvoudig. Maar je interne uurwerk afstellen kan je wel extra vitaliteit opleveren. Het volstaat om op een vast en liefst een aangenaam uur op te staan. En voel je je moe, kies dan liever voor een kleine siësta dan voor veel te lang uitslapen. Wat slapengaan betreft: ga naar bed zodra je moe bent en stel alles uit tot morgen. Je zal veel efficiënter en meer in vorm zijn.
  • Een kom soep: 5 stukken fruit en groenten per dag zijn essentieel voor een gezonde levensstijl. Maar wie slaagt erin om dag in dag uit dat cijfer te behalen? De oplossing: een goeie kom groentesoep voor elke maaltijd. Lekker en gezond en bovendien verzekert het je ervan voldoende groenten te eten. Vergeet niet de smaken af te wisselen: broccoli, courgette, pompoen, wortel ... de mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Je fles water is je bondgenoot: drink je onvoldoende water? De oplossing is simpel: neem een fles water en hou ze de hele dag door bij je. Telkens wanneer je blik de fles kruist, drink je enkele slokjes. Is je fles water niet zo aantrekkelijk voor jou, kies dan voor een andere hydraterende en misschien meer aantrekkelijke drank zoals een lichte groene thee of infusies. Een goede manier om je te hydrateren terwijl je wisselt van kleur en smaak zoveel je maar wil.
  • Wandelen: je hoeft je niet in een lycrapakje en sportschoenen te stoppen om aan sport te doen. In je drukke dagelijkse leven is het niet makkelijk om er tijd voor te maken. Wandelen is echter een uitstekend alternatief en er bestaan genoeg manieren om meer te wandelen: 's middags even te voet naar de winkel, een kleine wandeling maken voordat je een terrasje gaat doen, telkens een klein omweggetje maken om naar huis te gaan, alle redenen zijn goed om meer te wandelen.

Zoek je nog iets om je vitaliteitsritueel compleet maken? Probeer dan ook zeker eens Omnivit Boost Instant, een voedingssupplement op basis van mate en magnesium dat je voldoende energie geeft om de dag door te komen. Zo kom je 's ochtends meteen fris voor de dag!

Bron: Omnivit