Amanprana: 100% biologisch en natuurlijk!

We kunnen het niet ontkennen... De mens en zijn levensstijl hebben een enorme impact gehad op de wereld. Gelukkig zijn we ons daar steeds meer van bewust en worden er meer en meer initiatieven genomen om milieuvriendelijk en verantwoord te produceren, zoals windmolens, zonne-energie en elektrische auto's. En ook als het aankomt op onze voeding en onze verzorging, kiezen we steeds vaker voor biologische producten. Wil jij gezond en natuurlijk eten op een manier die verantwoord is voor jezelf en voor het milieu? Zoek jij verzorgingsproducten die het milieu niet belasten? Dan stelt je online apotheker je graag het merk Amanprana voor, een Belgisch bedrijf dat 100% biologische en natuurlijke producten maakt.

Amanprana

In het Sanskriet, de klassieke Indische schrijftaal, betekent 'Aman' vrede of rust. 'Prana' verwijst naar de levenskracht. De olifant in het logo symboliseert een sluimerende, niet-agressieve kracht en belichaamt wijsheid en vrede. Olifanten worden oud, waardoor zij bovendien symbool zijn voor het overwinnen van de dood.

Amanprana heeft een ruim assortiment van producten die op een serene wijze de levenskracht ondersteunen en versterken, zonder het lichaam en de geest geweld aan te doen. Kortom: zacht en zonder excessen. Amanprana is steeds biologisch en plantaardig. Er wordt aandacht gegeven aan ecologische en gezonde verpakkingen. Het merk verkiest glas boven plastiek en waar mogelijk wordt gewerkt met plantaardige inkten en op ecologisch papier. Bij Amanprana geloven ze in het geheel en niet in de deeltjes apart. De producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt en bevatten geen isolaten. Zo wordt er bijvoorbeeld geen geïsoleerde vitamine E toegevoegd, maar worden rode palmolie en tarwekiemolie gebruikt als rijke, natuurlijke bronnen van vitamine E.

Voeding als medicijn

Hippocrates zei: "Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding". Naar het gedachtengoed van Hippocrates ziet ook Amanprana 'voeding als medicijn'. Van oorsprong is Amanprana biologisch, omdat gezonde voeding staat voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Voeding is dan ook de essentie van gezondheid. Bij Amanprana wordt er uitgegaan van de voedingsmiddelen die de natuur ons verschaft. Geraffineerd voedsel is verantwoordelijk voor veel van de Westerse kwalen en een slechte gezondheid. Juist om die reden is Amanprana 100% biologisch. Zowel de voedingsmiddelen, waarbij uitgegaan wordt van 'voeding als medicijn', als de lichaamsverzorging, met het motto "Wat je niet kan eten, smeer je ook niet op je huid".

Traditionele vetten

Eén van de hoogtepunten uit het gamma van Amanprana zijn de traditionele vetten. Zo produceert het bedrijf biologische kokosolie, biologische olie van rode palm en een combinatie van kokos, olijf en rode palm. De vetten zijn rijk aan vitamines en mineralen en arm aan onverzadigde vetten. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor bakken, wokken en frituren en geven ze je gerechten een lekkere en exotische smaak. Daarnaast verricht de kokosolie ook wonderen als verzorgingsproduct voor je huid en je haar.

Wat is bio?

Amanprana werkt met 100% biologische producten. Maar wat is bio nu eigenlijk? Biologische producten komen uit een biologische landbouw. Daarbij is er sprake van landbouw met respect voor de natuur en de dieren. Wie biologisch kiest, kiest voor milieu- en diervriendelijkere productiemethodes. Bij biologische landbouw is de insteek niet om de plant te voeden, maar de grond. Bij biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en preventieve antibiotica. En ten slotte wordt er geen gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde organismen. Op die manier zijn de producten zo dicht mogelijk bij de natuur.

Ontdek de producten van Amanprana vandaag nog en kies samen met jouw online apotheker bewust voor een gezonder en milieuvriendelijker alternatief. Wij wensen je alvast veel Amanprana toe!

Bron: Amanprana