De bloemen zijn ook erg geschikt voor gebruik bij kinderen en zelfs bij huisdieren.

Edward Bach was een holist

Voor de Engelse arts Edward Bach (1886-1936) was de geestelijke toestand van de mens van even groot belang als zijn lichaam. Hij vond ook dat de oorzaak van de ziekte moest aangepakt worden, in plaats van het gevolg. Hij tilde de spreuk ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ op naar een nieuw niveau, want hij vond dat een gezonde geest essentieel was voor het herstel van korte en langdurige kwalen.

Om zijn levenswerk te voltooien besloot de dokter op zijn 44e zijn praktijk te verlaten en voor het avontuur te gaan: hij zou zijn leven wijden aan de categorisering van negatieve gemoedstoestanden én zich wijden aan veldwerk, door deze emoties te linken aan remedies uit in het wild groeiende planten, struiken en bomen. Dat deed hij op Mount Vernon in Sotwell (Oxfordshire), waar hij tot de laatste jaren van zijn leven verbleef en ook nu nog het originele Bach Centre staat.

Vooral bloesems trokken zijn interesse, daarom spreekt men ook nu nog van Bach Remedies of Bachbloesems. Hij verwerkte bloemen tot vloeibare extracten. Deze extracten druppel je in een glaasje water om onevenwichtige emoties te verdrijven, want die kunnen mensen op termijn ziek maken, althans volgens de Bachfilosofie.

Je persoonlijkheid voorop

De bloesems zijn bedoeld om de gezondheid te bewaren en/of te herstellen én om dieper te ontspannen. Dr. Bach benoemde 38 emotiegroepen en hun bijbehorende remedies. Zo zijn er bloesems tegen angst, eenzaamheid, overgevoeligheid, overbezorgdheid, onzekerheid, … noem maar op!

Vind je jezelf niet terug in één van de negatieve emoties die Bach voorstelt? Heb je toch vaak te maken met stressvolle situaties? Dan is de Rescue-formule jouw ding: ze helpen je door stress op het werk, heimwee, presentaties, sollicitatiegesprekken, examenangst en dergelijke heen.

Wereldwijd succes

Dat de Bachbloesems overal ter wereld populair zijn, is eigenlijk niet zo verwonderlijk. De druppeltjes zijn handig in gebruik en kunnen door jong en oud gebruikt worden, zonder tijdslimiet. Er bestaan géén bijwerkingen en ze hebben géén verslavende werking. De bloemen zijn ook erg geschikt voor gebruik bij kinderen en zelfs bij huisdieren.

C.K Munro, een vooraanstaand Brits gynaecoloog, vindt dat de Bachbloesems hun tijd ver vooruit zijn. Blijkbaar hebben gezondheidsbewuste VIPS ook wel eens last van stress: Jennifer Aniston, Cate Blanchett en Gwyneth Paltrow zijn gek zijn op de Rescue Spray.

Klik hier voor ons volledige aanbod Bachbloesems >>