Houd je aan je goede voornemens voor nieuwjaar dankzij je online apotheek

Nieuwjaar nadert met rasse schreden. Voor velen onder ons ieder jaar opnieuw het uitgelezen moment om goede voornemens te maken om het nieuwe jaar goed te beginnen. En waarom ook niet? Goede voornemens maken is een beetje schoon schip maken en de toekomst op een positieve manier bekijken. Stoppen met roken, afvallen, meer reizen, meer rekening houden met anderen … wat je goede voornemens ook zijn, dit is waarom je beter niet wacht tot 1 januari.

“De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens”

Een gezegde dat ontstaan is uit een uitspraak van de heilige Bernard de Clairvaux: ”de hel zit vol goede bedoelingen en wensen”, en dat in de 18e eeuw, toen de wegen in de steden steeds vaker bestraat, of “geplaveid”, werden, langzaam maar zeker veranderde in: ”de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens”, wat zoveel betekent dat het goede willen doen of juist willen handelen soms tot het tegenovergestelde resultaat kan leiden. En hetzelfde is vaak waar voor onze goede voornemens voor nieuwjaar.

We kennen allemaal het gevoel, je wordt op nieuwjaar wakker na een nachtje feesten en losbandigheid met vrienden, de kater is niet ver weg, en ineens herinner je je de goede voornemens die je de avond ervoor hebt gemaakt. “Vanaf morgen stop ik met roken” of “in 2019 snoep ik minder”. Niet per se de leukste gedachte om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Begin gisteren in plaats van morgen!

Maar waarom zou je wachten tot 1 januari? Als je van plan bent om af te vallen, dan is het misschien niet het beste idee om je “nog één laatste keer” vol te proppen tijdens het kerstdiner … Of als je eindelijk de motivatie en de moed hebt gevonden om te stoppen met roken, waarom zou je dan nu al niet beginnen? Volg, om je een handje te helpen, deze simpele tips om het jezelf eenvoudiger te maken:

  • Verkondig je goede voornemens: met een beetje hulp van je vrienden en familie kom je een heel eind;
  • Kies één goed voornemen: het is beter om één enkel voornemen te maken en erin te slagen dan te verdrinken in een eindeloze lijst;
  • Stel een haalbaar doel: Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd;
  • En ten slotte, stel niet uit tot morgen wat je nu kunt doen, maar begin vandaag nog!

Wat je goede voornemens of projecten voor 2019 ook zijn, wij wensen jou en je familie alvast het allerbeste voor het nieuwe jaar!