Kriebelhoest verdwijnt met de zachte hoestspray van Dr. Vogel

Kriebelhoest en vastzittende hoest of slijmhoest zijn signalen van je lichaam. Vaak gaan ze gepaard met verkoudheid of griep. Onderdruk de signalen niet, maar verzacht de symptomen op een natuurlijke manier met een hoestspray van Dr. Vogel.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen kriebelhoest en vastzittende hoest? De Duitse marktleider in natuurlijke geneeskunde stelde een handige test op om te weten of je lijdt aan een droge of vastzittende hoest. Hieronder geven we een verkorte versie weer:

Hoe klinkt de hoest?

  • a) Scherp
  • b) Vol en diep

Gaat de hoest gepaard met kleverig slijm?

  • a) Neen
  • b) Ja

Antwoord je vaker “a”, dan lijd je aan kriebelhoest of droge hoest. Het antwoord “b” duidt eerder op een vastzittende hoest.

Hoesten is een reflex van het lichaam om zich te verdedigen tegen prikkelende deeltjes in het strottenhoofd, de keelholte en de luchtpijp. Hoesten maakt de toegang naar de longen vrij. In eerste instantie werkt dat productief. Probeer hoesten dus niet te onderdrukken!

Om de hoest te verzachten kan je een natuurlijke siroop, zuigtablet of spray gebruiken. Sprays werken sneller. Ze leggen een beschermend filmlaagje in de keel. De hoestsprays van Dr. Vogel zijn uniek, omdat ze specifiek inspelen op de symptomen van enerzijds kriebelhoest en anderzijds vastzittende hoest. Beide sprays zijn volledig natuurlijk en zo mild dat ze ook geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar, zwangere vrouwen, en diabetici.

Kriebelhoest of droge hoest

Kriebelhoest is erg plagerig, omdat de zogenaamde ‘kikker in de keel’ schijnbaar plots en overal op de proppen kan komen. In werkelijkheid gaat kriebelhoest vaak gepaard met een irritatie van de keel door rook, airconditioning of droge lucht. Dat soort hoesten wordt ook wel kuchen genoemd. Het is irritant voor jezelf én je omgeving, omdat het vaak veelvuldig gebeurt zonder dat er een echte opluchting volgt. Om de keel te beschermen tegen het schurende effect van de droge hoest, kan je op hoestbonbons zuigen. Die bieden echter maar een heel tijdelijke oplossing. Als je snel verlichting zoekt, is een hoestspray veel handiger. A. Vogel hoestspray legt een hoeststillend en verzachtend filmlaagje in de keel. De hoestspray kent bovendien geen bijwerkingen, geeft geen gewenning en maakt niet suf, zoals vaak wel het geval is bij reguliere hoestsiropen.

Vastzittende hoest

Vastzittende hoest of slijmhoest wordt veroorzaakt door taai slijm in de keel. Dat slijm komt moeilijk los, daarom hoor je bij dit soort hoest vaak een rochelend geluid. Vastzittende hoest is vaak minder het gevolg van omgevingsfactoren dan wel van ziekte, zoals verkoudheid of een ontsteking van de bijholten. Het hoesten gaat gepaard met vastzittend slijm. Zonder behandeling kan een vastzittende hoest lang aanhouden. Waar hoesten normaal oplucht, blijft die natuurlijke functie achterwege omdat het slijm blijft vastzitten. De A. Vogel Hoestspray bij vastzittende hoest verdunt snel het vastzittende slijm waardoor het makkelijker kan worden opgehoest. Eventueel kies je ’s avonds eerder voor een hoestwerend middel, zodat het ophoesten van slijmen je niet uit je slaap houdt.

Bij twijfel, vraag dan altijd advies aan je online apotheker.

Bron: A. Vogel