Tips van je online apotheker tegen witte lijnen door je bikini

Asymmetrische “tan lines” van je bikini, lijnen op je armen en benen van je T-shirt of je shorts of afdrukken van je sandalen op je voeten … Zelfs als je jezelf goed ingesmeerd hebt, is het mogelijk dat je mooie zomerse kleurtje er niet overal even goed doorkomt. Het plan is natuurlijk om die vervelende witte lijnen te voorkomen, maar als het eenmaal te laat is, dan wil je er ook weer zo snel mogelijk vanaf. Ontdek de zes tips van je online apotheker om ze snel weer te laten vervagen.

Een egaal bruine kleur

Zeker met het warme weer van de afgelopen dagen zoeken velen van ons verkoeling aan het zwembad of op het strand. Maar de kans dat je dan ’s avonds thuiskomt met een afdruk van de bandjes je bikini op je schouders, is vrij groot. Geen zorgen, dankzij onze tips heb jij snel weer een egaal bruine kleur:

  • Hydrateren: begin door je huid diepgaand te hydrateren. Tijdens de zomer is deze stap onmisbaar, omdat je huid snel uitdroogt. Ben vooral niet zuinig met je hydraterende crème, zeker niet als je al verbrand bent. Een huis-tuin-en-keukenmiddeltje? Kommerkommerschijfjes en aardappelschijfjes bevatten veel vocht en zijn perfect om je huid lokaal te hydrateren.
  • Scrubben: een scrub is onmisbaar als je wilt dat je huid zich snel herstelt. Je verliest je bruine kleur er nauwelijks door, maar je verwijdert de dode huidcellen waardoor je tan lines beetje bij beetje zullen vervagen. Ook hier kun je eenvoudig zelf aan de slag door wat citroensap, zeezout en honing te mengen tot je eigen scrub.
  • Verschillende beschermingsfactoren: gebruik een zonnebrandcrème met een hogere factor op de gebruinde delen van je lichaam en een met een lagere factor op de rest van je lichaam. Daardoor krijg je sneller een egalere kleur. Je kunt natuurlijk ook de je gebruinde lichaamsdelen bedekken met kledingstukken.
  • Make-up en zelfbruiner: terwijl je wacht tot het overduidelijke kleurverschil vervaagt, zijn er wel een paar trucjes om het te verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan make-up (zoals gekleurde dagcrèmes of poeders) of een zelfbruiner. Wacht dertig minuten na het douchen voordat je je zelfbruiner voorzichtig aanbrengt (en overdrijf niet: je wil er natuurlijk ook geen donkerdere plekken aan overhouden).
  • Je garderobe aanpassen: een topje zonder schouderbandjes is ideaal om de lijntjes van je bikini bij te kleuren, een jurkje is dan weer perfect om je tan lines van je shorts te verbergen … En wissel ook regelmatig af tussen slippers en sandalen om je voeten egaal te laten bruinen.
  • Voedingssupplementen: een mooie bruine huid begint vanbinnen! Zo kunnen de juiste voeding en voedingssupplementen je helpen een egaal bruine huid te krijgen.