Examens? Geef je geheugen een boost!

De feestdagen staan voor de deur, maar voor veel studenten betekent dat helaas ook dat de examens er weer aan komen. De eerste weken van het nieuwe jaar staan op veel hogescholen en universiteiten traditiegetrouw in het teken van semesterexamens en tijdens de kerstvakantie moet er dus volop gestudeerd worden. Heb jij in januari ook examens en kijk je nu al op tegen de enorme berg aan studiemateriaal op je bureau? Begrijp je alles perfect, maar laat je geheugen je soms in de steek? Of ben jij aan het eind van de eerste week van januari nog altijd niet bekomen van die wilde nieuwjaarsnacht? Je online apotheker geeft je graag een paar tips om je geheugen een boost te geven!

Voeding voor je hersenen

Net als al je andere organen en lichaamsdelen hebben je hersenen voldoende voedingsstoffen nodig om hun functies goed uit te kunnen voeren. Onze hersenen voeden zich hoofdzakelijk met glucose, die ze door oxidatie omzetten in energie. Daarvoor zijn twee componenten nodig: enerzijds een constante en stabiele aanvoer van glucose en anderzijds voldoende zuurstof. Voor het omzetten van glucose in energie en voor het behoud van de energiefuncties van je hersenen heeft je lichaam onder andere magnesium en B-vitamines nodig. Daarnaast hebben je hersenen zogenaamde neurotransmitters nodig om signalen door te kunnen geven. De synthese van die neurotransmitters gebeurt aan de hand van essentiële aminozuren en vetzuren. Een uitgebalanceerd voedingspatroon is dus enorm belangrijk, met als allerbelangrijkste een goed en gezond ontbijt om je hersenen heel de dag door van voldoende energie te voorzien.

Voldoende slaap

Heb jij grootse plannen voor nieuwjaarsnacht, maar zou je eigenlijk in de eerste week van het nieuwe jaar wel moeten studeren? Zie dan dat je snel weer op een normaal dag- en nachtritme zit, want voldoende slaap is essentieel voor de goede werking van je hersenen en je geheugen. Ook is een nachtje doorstuderen net voor je examen vaak juist een slecht idee. Als je goed uitgerust bent, werken je hersenen beter en kun je dieper in je geheugen graven dan wanneer je vermoeid aan je examen begint. Als je het idee hebt dat je moe begint te worden, doe dan liever af en toe een middagdutje. Op die manier kun je ook ’s avonds nog fris en aandachtig studeren.

Voedingssupplementen

“Winners don’t use drugs!” Maar omdat je toch graag je examens overleeft om later een goede baan te vinden en, op korte termijn, op zijn minst volgende zomer geen herexamens te hebben, is er niks mis met je hersenen een handje te helpen waar mogelijk. Bij PharmaMarket vind je de voedingssupplementen die je geheugen en je concentratie een echte boost geven. MetaStudent is een supplement op basis van onder andere B-vitamines, vitamine D en mineralen die je energieniveau en je immuunsysteem ondersteunen. Bovendien stimuleert het je leervermogen en je geheugen dankzij Panax ginseng en Ginkgo biloba. En ontdek ook Cogniton Plus D3, een supplement op basis van Ginkgo biloba en vitamine D3 dat je geheugen, je concentratie en je waakzaamheid ondersteunt.

Ga samen met je online apotheker 100% voor een mooie en veelbelovende toekomst!