Cafeïne, jouw motor, van maandagochtend tot op het sportveld

Voor veel mensen is het ’s ochtends echt onmisbaar: een lekker kopje koffie bij het ontbijt om echt wakker te worden. De cafeïne stroomt door je lijf en je krijgt de energie die je nodig hebt om weer fris aan de dag te kunnen beginnen. En niet alleen ’s ochtends om wakker te worden, maar ook als we door de dag dat beetje extra energie kunnen gebruiken, drinken we al eens een kop koffie of een blik Red Bull. Bovendien gebruiken veel sporters (vooral in de duursport) koffie of cafeïnesupplementen voor extra energie. Maar wat doet die cafeïne eigenlijk met ons lichaam? En zijn er betere manieren om die “energieshot” te krijgen dan sloten en sloten koffie of Red Bull te drinken? Je online apotheker geeft je graag wat uitleg over cafeïne.

“Een ochtend zonder koffie heet slaap”

Cafeïne heeft een stimulerende werking op je centraal zenuwstelsel, maakt je tijdelijk alerter en energieker en verbetert je uithouding. Door de consumptie van cafeïne kun je je dus beter focussen en kun je ook meer uit je lichaam halen. Ideaal voor intensieve studiesessies en late avonden, maar ook voor betere sportieve prestaties. Cafeïne is een stimulerend middel, maar staat niet op de dopinglijst van het WADA (World Anti-Doping Agency). Je kan en je mag cafeïne dus in alle veiligheid gebruiken. Bovendien zou cafeïne ervoor zorgen dat er glycogeen gespaard wordt in je lichaam om zo de perceptie van vermoeidheid en de prestaties bij langdurige, uitputtende inspanningen te verbeteren. Om die redenen wordt cafeïne dan ook gebruikt door verschillende sporters, zoals lopers, tennissers, fietsers, roeiers …

Solidpharma Pure Cafeïne | 30 capsules

Hoeveel cafeïne moet je innemen?

Een dosis van 3 mg per kilo lichaamsgewicht geeft een aanzienlijke prestatieverbetering. Hogere dosissen hebben echter geen bijkomend effect, maar verhogen wel weer de kans op bijwerkingen, zoals hoofdpijn, hartkloppingen, maaglast … Ben je op zoek naar een goede boost voor je uithouding en je concentratie, zonder liters koffie of een volledige tray Red Bull achterover te slaan? Probeer dan eens een cafeïnesupplement. Pure Cafeïne van Solidpharma is een voedingssupplement met 80 mg pure cafeïne, ideaal voor studenten en sporters.

Je vindt Pure Cafeïne uiteraard bij PharmaMarket. Ontdek het vandaag nog en ga je dag vol energie tegemoet.