Ga verzuring en vermoeidheid tijdens het sporten tegen met citrulline!

We voelen ons allemaal graag fit en in vorm. Het geeft je het gevoel dat je de wereld aankunt en een goede conditie is ook goed voor onze gezondheid en ons welzijn. Sporten, alleen of in teamverband, is de leukste en beste manier om in vorm te blijven en je lichaam te onderhouden. Maar zware inspanningen kunnen een even zware tol eisen van ons lichaam. Vermoeidheid, spierpijn, verzuring en krampen… sporten is niet alleen maar lol! Om die verzuring en vermoeidheid tegen te gaan, gaat de wetenschap steeds op zoek naar nieuwe oplossingen. Eén van die oplossingen die de laatste tijd langzaam maar zeker aan populariteit wint, is citrulline. Ontdek samen met je online apotheker wat citrulline voor jou kan beteken!

Citrulline

Citrulline is een alfa-aminozuur. De naam citrulline is afgeleid van citrullus, de Latijnse naam voor watermeloen. Citrulline is van nature aanwezig in de schil van watermeloenen en werd voor het eerst ontdekt en beschreven in het jaar 1930. Citrulline vormt een belangrijk onderdeel van de ureumcyclus, waarmee mensen en zoogdieren ammoniak afscheiden dat zich vormt tijdens het afbreken van eiwitten, en staat dus rechtstreeks in verband met de verzuring die je voelt na het sporten.

Voedingssupplementen

Als sporter heb je sowieso al van alles gehoord over de weldaden van voedingssupplementen voor je lichaam. Je kunt er niet meer omheen: in ieder fitnesscentrum en op tv, overal worden voedingssupplementen van verschillende merken aangeprezen om ervoor te zorgen dat jij het beste uit jezelf kunt halen.

En ook al is citrulline misschien iets minder bekend, daarom is het nog niet minder doeltreffend. Dynergo is een voedingssupplement op basis van citrullinemalaat en helpt je prestaties te verhogen en spiervermoeidheid tegen te gaan. Bovendien helpt het bij je recuperatie na een intensieve krachtinspanning.

Ontdek Dynergo vandaag nog bij PharmaMarket en neem samen met je online apotheker een voorsprong op je goede voornemens voor het nieuwe jaar en verleg je grenzen!