De voedingssupplementen van DeBa Pharma bij je online apotheker

Of je nu een recreatieve sporter bent of een professional, je gaat graag tot het uiterste en je zet alles op alles om je grenzen te verleggen. Maar het kan al eens gebeuren dat je tegen een muur oploopt en dat je net dat beetje extra nodig hebt. Om het meeste uit je lichaam te halen en je prestaties te verhogen kan de juiste aanvulling op je dagelijkse trainingsroutine net datgene zijn wat je lichaam nodig heeft. Je online apotheker stelt je graag de voedingssupplementen voor van het Belgische merk DeBa Pharma.

DeBa Pharma, topkwaliteit van Belgische bodem

DeBa Pharma werd in 1988 opgericht door Johan Dejonghe, bioloog van opleiding. In het begin was het gamma nog beperkt, maar het bedrijf groeide al snel uit tot een specialist op het gebied van vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen, essentiële vetzuren, plantextracten en heel wat samengestelde specialiteiten, met een productengamma bestaande uit ruim 160 verschillende orthomoleculaire specialiteiten. De hoogwaardige, kwalitatieve supplementen worden samengesteld op basis van natuurlijke grondstoffen, goed opneembare ingrediënten en gestandaardiseerde plantenextracten.

Voedingssupplementen voor sporters

Naast kwalitatieve voedingssupplementen voor je algemene gezondheid biedt DeBa Pharma ook een ruim gamma voedingssupplementen voor sporters. Tijdens het sporten drijf je je lichaam telkens opnieuw tot het uiterste. Om tijdens het sporten optimaal te kunnen functioneren doet je lichaam continu beroep op vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen, eiwitten, suikers, essentiële vetzuren etc. Die nemen we in eerste instantie op uit onze voeding. Toch kunnen om verschillende redenen tekorten optreden, vooral bij mensen die hun sport intensief beoefenen. Daarom is een aanvulling via voedingssupplementen vaak van essentieel belang om je prestaties naar een hoger niveau te tillen en je grenzen te verleggen.

Voor, tijdens en na

Het succes van een goede work-out of wedstrijd begint bij wat er op je bord ligt en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. We hebben in ons lichaam standaard voldoende energie om 1 tot 1,5 uur te sporten aan matige tot hoge intensiteit. Maar niet alleen vóór je work-out, maar ook tijdens en achteraf moet je goed opletten op wat je binnenkrijgt om je lichaam optimaal te laten recupereren.

Voor

Je dagelijkse hoeveelheid calorieën: pas je voeding aan aan de intensiteit van die dag. Tijdens een wedstrijd verbruik je meer energie dan op een rustdag. Zorg dat je steeds over voldoende energie beschikt door correcte maaltijden om zo je energievoorraad aan te vullen. Begin de dag met een koolhydraatrijk en licht verteerbaar ontbijt om zo maag-darmproblemen te voorkomen. Let er ook op dat je zo min mogelijk vetten binnenkrijgt.

Tijdens

Make my Day van DeBa Pharma bij je online apotheker

Zorg dat je ook tijdens je trainging of tijdens de wedstrijd voldoende drinkt om voldoende vocht en koolhydraten binnen te krijgen. Hydratatie is enorm belangrijk, zeker als het buiten warm is en je nog meer zweet dan gewoonlijk. Daarvoor stelt DeBa Pharma je graag Make My Day voor. Make My Day is een energierijke sportdrank, rijk aan verschillende koolhydraten, ideaal als energiebron tijdens langdurige inspanningen en tijdens je pauze. De combinatie van verschillende suikers zorgt voor een constante energievoorziening op korte, op middellange en op lange termijn. Bovendien wordt de drank goed verdragen door je lichaam, zonder het risico op maag-darmklachten, zodat je ongestoord kunt blijven sporten.

Daarnaast kun je Make My Day voor lange inspanningen perfect aanvullen met D-Ribose, een enkelvoudige suiker die een essentieel onderdeel vormt van je energiehuishouding. D-Ribose is ook ideaal vlak voor korte, intensievere inspanningen, om naar het einde van je training of van je wedstrijd nog net even dat beetje extra te kunnen geven.

De tip van DeBa Pharma: bij heet weer heeft je lichaam nood aan extra mineralen. Open twee capsules Mineral Complex en voeg ze toe aan je Make My Day. Je kunt Mineral Complex ook gewoon oraal innemen voor de inspanning.

Of wil je je explosiviteit verhogen? Dan is Guarana-550 misschien wel net wat je nodig hebt! Guarana is rijk aan cafeïne en verbetert je energiebalans, verhoogt je uithouding en vermindert het vermoeidheidsgevoel.

Na

Je spieren bestaan voor een groot deel uit zogenaamde BCAA's of branched-chain amino acids (vertakte aminozuren in mooi Nederlands) en om de spierafbraak door een intensieve training tegen te gaan en om extra spiermassa te kweken, is een aanvulling van BCAA's dan ook hard nodig. De drie belangrijkste BCAA's zijn leucine, isoleucine en valine. Samen maken die drie aminozuren ruim een derde uit van de essentiële aminozuren in je spiereiwitten. Ons lichaam is zelf niet in staat om die aminozuren aan te maken. Om ervoor te zorgen dat je lichaam over voldoende BCAA's beschikt, ontwikkelde DeBa Pharma hun formules BCAA Poeder en BCAA-Forte. Wist je dat L-leucine in het lichaam wordt omgezet in H.M.B.? H.M.B. voorkomt spierafbraak en zorgt voor een sneller herstel van je spieren na zware inspanningen. Bovendien is H.M.B. het ideale voedingssupplement om aan kracht in te winnen.

Ben je op zoek naar een optimale recuperatieshake voor een nog beter resultaat? Dan kan je BCAA Poeder toevoegen aan het Whey Proteïne Isolaat, een hoogwaardig eiwitsupplement dat alle essentiële en niet-essentiële aminozuren bevat.

Vitamines, mineralen en antioxidanten

Als sporter krijgt je lichaam heel wat te verduren. Om topprestaties te kunnen blijven leveren is het belangrijk om je lichaam te voorzien van de nodige vitamines, mineralen en antioxidanten. Ook daarvoor ben je bij DeBa Pharma aan het juiste adres.

Zo bevat Supravit alle belangrijke vitamines en mineralen die je als sporter nodig hebt, aangevuld met Q10, spirulina en gingseng. Supravit is de ideale energiebooster tijdens de winter, maar ook in de lente en in de zomer is het je ideale trainingsmaatje. Bovendien draagt het bij tot een goede werking van je immuunsysteem.

Om je uithouding op lange termijn een handje te helpen is er Enduraforte, een synergie van vijf bestanddelen (Q10, octacosanol, dimethylglycine, Koreaanse ginseng en Siberische ginseng) die bijdragen tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid en zorgen voor de instandhouding van je rode bloedcellen, voor een optimaal zuurstoftransport door je lichaam.

Magneforce van DeBa Pharma bij je online apotheker

Heb je regelmatig last van krampen of stramme spieren? Of heb je een tekort aan energie? Magnesium is een onmisbaar mineraal voor ons lichaam. Zo is het verantwoordelijk voor de energieproductie, de goede werking van onze spieren en onze zenuwen en is het nodig voor het behoud van onze botten. Een magnesiumtekort kan dus ook ernstige gevolgen hebben voor ons lichamelijke en mentale welzijn. Magneforce bevat 150 mg magnesiumcitraat. Magnesiumcitraat is een organische vorm van magnesium die heel goed wordt opgenomen door het lichaam. Bij fysieke inspanning wordt niet alleen magnesium verbruikt, er treedt ook een verhoogd verlies op via zweet en urine, waardoor je magnesiumbehoefte stijgt met 10 tot 20%, twee factoren die, in combinatie met een geringe inname, een negatief effect hebben op je energiemetabolisme, je elektrolytenbalans, je immuunsysteem en je zuurstofopname en bijgevolg op je spierfunctie en je prestaties. Iedere dag een capsule en op trainingsdagen of wedstrijddagen twee capsules Magneforce helpen je je lichaam in vorm te houden en tot het uiterste te blijven gaan.

Ten slotte ontstaan er tijdens intensieve inspanningen zuurstofradicalen in je lichaam, die schade kunnen aanrichten aan je cellen en je weefsels. Hydroxytyrosol-forte is het ultieme antioxidant voor sporters en beschermt je lichaam tegen oxidatieve stress! Bovendien verhoogt het de insulinegevoeligheid, zodat glucose (onze brandstof tijdens het sporten) nog beter wordt opgenomen door je lichaam, werkt het ontstekingsremmend en verhoogt het het stikstofmonoxidegehalte voor een betere doorbloeding, waardoor je spieren minder energie nodig hebben voor dezelfde fysieke inspanning.

Ben je benieuwd wat DeBa Pharma je nog meer te bieden heeft, heb je vragen over een product, heb je jezelf specifieke doelen opgelegd of kamp je met bepaalde problemen, waardoor je je sportdoelstellingen niet kunt behalen? Je online apotheker en DeBa Pharma staan met plezier voor je klaar!