Tijd om te detoxen? Ga voor een maandje zonder alcohol!

We drinken allemaal weleens graag een glaasje bier of wijn, tijdens het eten, gezellig samen met vrienden of gewoon om even te ontspannen na een dag hard werken. En daar is natuurlijk niets mis mee. Maar zoals met al het goede in het leven, is het ook hier belangrijk om het niet te overdrijven. Heb jij het idee dat jij misschien iets vaker een glaasje bier of wijn drinkt dan je zou moeten? Zou jij je lever eens een maandje rust willen gunnen? Met de tips van je online apotheker kun jij aan de verleiding weerstaan en zo een gezond maandje detoxen.

Alcohol en detoxen

In onze consumptiemaatschappij wordt alcohol al snel gelinkt aan gezelligheid. In de tv-reclames gaan de flessen wodka vrolijk over de bar in de chicste nachtclubs en zien we grote vriendengroepen gezellig barbecueën met een overvloed aan bier. Allemaal heel verleidelijk natuurlijk en die kleine lettertjes aan het einde van de reclame "ons vakmanschap drink je met verstand", die willen we nogal eens vergeten.

Maar wil jij je lichaam wat rust gunnen en je lever weer een beetje op de rails krijgen? Dan is een maandje zonder alcohol misschien wel iets voor jou. Wij geven je alvast een paar voordelen mee van een maandje zonder alcohol:

  • Je hebt meer energie, je voelt je fitter: wanneer je lever bezig is met het afbreken van alcohol, krijgen je spieren minder suikers en wordt melkzuur trager afgebroken. Je bent dus eerder moe en stijf.
  • Alcohol droogt je huid uit: alcohol heeft een diuretische werking, wat ervoor zorgt dat je vaker naar het toilet moet. Na een maand zul je merken dat je huid mooier, gladder en beter gehydrateerd is.
  • Alcohol bevat veel calorieën: een maandje niet drinken zul je dus ook merken op de weegschaal.
  • Alcohol is duur: een avondje speciaalbier of cocktails drinken is een dure grap en de accijnzen stijgen alsmaar, dus je spaart een mooie som geld uit als je een maand niet drinkt.
  • Geen katers meer: je wordt frisser wakker en dus heb je meer tijd om leuke dingen te doen.
  • Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een maand geen alcohol drinken, nadien ook minder blijven drinken.

Ontgiftingsdranken

Soms kan je lichaam wel wat hulp gebruiken. Gelukkig biedt de natuur je precies wat je nodig hebt om je lichaam eens goed van binnenuit te zuiveren. Cyrasil is een voedingssupplement op basis van artisjok, mariadistel en zwarte radijs die de leverwerking en de galafvloei bevorderen. Of probeer eens Methoddraine van het Belgische bedrijf Ortis, tabletten of ontgiftingsdranken, onder andere op basis van berk en venkel, met lekkere fruitsmaken die jou helpen je lichaam te ontgiften. En eerder deze maand schreven we al een blog over SkinnyLove. Ontdek nu ook DetoxLove, een volledig biologische ontgiftingsdrank. Ontdek ze vandaag nog in ons assortiment en ga in februari voor een maand lekker en gezond detoxen!