De tips van je online apotheker voor essentiële oliën op reis

Ga je binnenkort op vakantie? Het is altijd een heel gedoe om ervoor te zorgen dat je niets vergeet in te pakken, zeker als het aankomt op je reisapotheek. Voor hen die op zoek zijn naar een natuurlijke oplossing voor de meest voorkomende zomerkwaaltjes, geven we graag een paar tips voor een natuurlijke en kant-en-klare eerstehulpkit. Flesjes met essentiële oliën, klein maar krachtig, die je gemakkelijk overal mee naar toe neemt en die nauwelijks ruimte innemen in je bagage.

Reisapotheek? Denk aromatherapie!

Essentiële oliën zijn, dankzij hun vele toepassingen en hun brede werking, onmisbaar voor een geslaagde vakantie. Een klein overzicht van flesjes die zeker niet mogen ontbreken in je bagage:

Natuurlijke bescherming tegen muggen en andere insecten:

Natuurlijke verlichting van zonnebrand:

Essentiële oliën beschermen je niet tegen uv-stralen, dus gebruik altijd een goede zonnecrème en bereid je huid voor op het bruinen met een plantaardige olie, bijvoorbeeld muskusroos of wortel.

Maar als je verbrand bent daarentegen, dan zijn essentiële oliën een kostbare bondgenoot. Meng 35 druppels essentiële olie van spijklavendel in 50 ml plantaardige olie van goudsbloem en breng het mengsel aan op je verbrande huid. Herhaal dat een paar keer voor een langdurige verzachtende werking en om te voorkomen dat je huid na een paar dagen begint te vervellen. (Voor hen die liever een afgewerkt product gebruiken, is er de balsem voor rode en geïrriteerde huid van Aromaderm die zowel irritatie als lichte brandwonden en zonnebrand verzacht. Een echte must!)

Een exotische bestemming? Onmisbare preventieve capsules!

In het buitenland is het niet altijd vanzelfsprekend om in topvorm te blijven. Zowel de reis zelf als het exotische eten kunnen leiden tot besmettingen en infecties.

Neem daarom de week voordat je vertrekt en tijdens je vakantie zelf een preventie kuur met capsules op basis van oregano (een à twee capsules per dag), erg doeltreffend om je natuurlijke weerstand op te krikken en je lichaam te zuiveren.

En in geval van ongemakken op je bestemming (keelpijn, reizigersdiarree …) kun je de dosis gedurende een paar dagen verhogen tot twee capsules voor iedere maaltijd. (De capsules zijn ook te combineren met een eventuele behandeling die je ter plaatse wordt voorgeschreven en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 13 à 14 jaar). En uiteraard, als je erg ziek wordt op reis, raadpleeg dan onmiddellijk een dokter.

Auw, m’n enkel!

Als je op vakantie gaat wandelen of gaat sporten, dan zijn verstuikingen en spierpijn nooit ver weg … Ook daar heeft de aromatherapie gelukkig erg doeltreffende oplossingen, met bijvoorbeeld citroeneucalyptus, wintergreen en spijklavendel … En dat komt goed uit, want twee van die drie had je toch al in je bagage zitten!

Vermeng de essentiële olie in een geconcentreerde massageolie en masseer het mengsel op de pijnlijke zone om je gewrichten en je spieren snel te versoepelen en te verzachten.

Nee tegen zware benen!

Of je nu met het vliegtuig gaat, met de trein of met de auto, de lange afstanden, de hitte en het wachten zijn een heuse kwelling als je last hebt van zware benen. De Circulatie Spray, op basis van essentiële oliën van akkermunt, jeneverbes, palmarosa en niaouli, ondersteunt de bloeddoorstroming in je benen en voelt heerlijk fris aan.

En uiteraard bestaan er nog veel meer essentiële olie die nuttig kunnen zijn op vakantie, maar als je deze alvast in je bagage hebt zitten, dan kun je met een gerust hart vertrekken! Goede reis!

Bron: Pranarôm