Oesters en Q10 voor extra energie voor lichaam en geest!

De een vindt ze niet te eten en krijgt al koude rillingen van de slijmerige textuur, de ander kan er geen genoeg van krijgen: oesters, wereldwijd bekend als een exclusieve en dure delicatesse, al zij het een verworven smaak, of zoals de Engelsen het zo mooi zeggen een "acquired taste". En stiekem hopen we iedere keer dat we een oester openmaken natuurlijk ook dat er een parel in zit. Maar oesters zijn meer dan alleen een lekker bijgerecht, ze zijn ook erg gezond. Zo zijn ze rijk aan essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, ijzer, omega 3-vetzuren, calcium, zink en vitamine C. Daarnaast zijn oesters ook nog een krachtig afrodisiacum. Ontdek samen met je online apotheker de wonderen van deze bijzondere weekdieren.

Oesters

De oester zoals wij die kennen is de Japanse oester (Crassostrea gigas). Die soort werd in de jaren zestig in onze regio geïntroduceerd ter stimulering van de oesterhandel. Oesters kunnen zowel rauw gegeten worden als verwerkt in gerechten. En dankzij de uitzonderlijke rijkdom aan vitamines en mineralen zijn oesters bovendien erg gezond en worden ze tegenwoordig ook steeds vaker verwerkt in voedingssupplementen.

Casanova

Volgens de overlevering zouden oesters ook een krachtig afrodisiacum zijn. Zo zou Casanova, de bekende achttiende-eeuwse playboy, iedere ochtend bij zijn ontbijt 50 oesters hebben gegeten. Een onderzoek uit 2005, uitgevoerd door een team van Amerikaanse en Italiaanse wetenschappers, heeft aangetoond dat tweekleppige weekdieren, waaronder oesters, zeldzame aminozuren bevatten die zorgen voor verhoogde niveaus testosteron bij mannen en progesteron bij vrouwen.

Ostrin Q10

Ostrin Q10 is een voedingssupplement dat een hoge concentratie oesterextract bevat. Daarnaast werd het nog verrijkt met co-enzym Q10 (een krachtige antioxidant), taurine, niacine (ook wel bekend als vitamine B3, voor een gezond energieleverend metabolisme), ginseng (tegen vermoeidheid) en zink. Ostrin Q10 is perfect voor periodes van zware mentale of fysieke belasting. Zo ben jij weer helemaal fit en klaar voor alles wat je op je pad tegenkomt!