Al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van injecties

De MEDI-COSMETIQUE® van Filorga ontstond uit de ontmoeting tussen twee werelden.

In de jaren ’70 bracht Dr. Michel Tordjman, een Franse arts die veel onderzoek deed op het gebied van celbiologie, een groep specialisten bijeen. Ze zouden zich bezighouden met een researchprogramma op het gebied van huidveroudering. Doel was het verouderingsproces beter te begrijpen en te bestrijden met medische anti-aging technieken.

De Laboratoires Filorga steunen op die resultaten. Ze ontwikkelen, als echte pioniers, vanaf de jaren 90 biologische producten die alle huidverouderingsverschijnselen kunnen bestrijden.

De eerste cosmetica die direct geïnspireerd zijn door de esthetische geneeskunde

De MEDI-COSMETIQUE® van Filorga ontstond uit de ontmoeting tussen twee werelden: die van de cosmetica en die van de esthetische geneeskunde. Filorga maakt de actieve stoffen (hyaluronzuur, NCTF, glycolzuur, …) en de technieken die in de medische praktijk gebruikt worden (peeling, mesotherapie, LED, …) voor iedereen beschikbaar!

Alle verzorgingsproducten van Filorga bevatten zogenaamde “Chronosferen” die geleidelijk hyaluronzuur en NCTF® afgeven.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is sinds vanouds in opvullende anti-aging verzorgingen aanwezig. Het is een natuurlijk bestanddeel van de huid dat een essentiële rol speelt bij het handhaven van de hydratatie van de huid en bij huidverouderingsverschijnselen. Filorga gebruikt cosmetische hyaluronzuur dat net zo zuiver is als injecteerbaar hyaluronzuur. Hierdoor wordt deze optimaal geabsorbeerd door de huid en zeer goed verdragen.

De huid kan zo profiteren van alle hydraterende, herstellende en opvullende eigenschappen van hyaluronzuur, met een effect dat snel optreedt en lang aanhoudt.

NCTF®

NCTF® is een stof die ook in de mesotherapie wordt gebruikt. De bestanddelen van dit exclusieve complex hebben een synergetische werking. Het bevat o.a. vitamines, mineralen en aminozuren. Het complex richt zich op alle verouderingsfactoren van de huid, zodat er een echte herstructurering van het huidweefsel bereikt wordt. In het kort: NCTF® optimaliseert de biochemische mechanismen van de huid.

Chronosferen: een ‘injectie-achtig’ effect zonder naald

Chronosferen zijn microscopisch kleine bolletjes of capsules met meerdere lagen. Ze hebben een structuur die vergelijkbaar is met de schil van een ui: honderden, over elkaar liggende membranen. Bij contact met huidcellen komen de ingekapselde stoffen geleidelijk vrij, naarmate de verschillende laagjes loslaten.

De capsules dringen diep door in de verschillende huidlagen en worden goed opgenomen. De werking is direct gericht op de te behandelen cellen en is hierdoor even duurzaam als injecties.

Klik hier om alle producten van Filorga te ontdekken >>

Bron: Filorga