Geen diarree op reis dankzij de reisapotheek van je online apotheker

Vertrek jij binnenkort op vakantie naar een exotisch land of op een spannende kampeertrip? Zorg dan dat je goed voorbereid bent, want ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. En een ding waar je op vakantie al zeker niet op zit te wachten, is diarree. Een pijnstiller, een middel tegen diarree of een koortswerend middel: thuis zijn het gangbare middelen, maar in het buitenland zijn ze niet altijd beschikbaar of hebben ze een andere, vreemde naam en weet je niet goed waar je moet zoeken. Vertrek daarom met een goed uitgeruste reisapotheek dankzij de tips van je online apotheker!

Jouw reisapotheek

Een goede reisapotheek is een must in elke bagage, of je nu op een lange exotische reis vertrekt of liever een citytrip doet. In de ideale reisapotheek zitten zowel producten voor de preventie als de behandeling van de meest voorkomende reiskwaaltjes. En omdat je ook op vakantie graag voorbereid bent op het onverwachte, geven we je graag een overzicht van wat je best wel meeneemt in je bagage. Bekijk daarom hier onze handige checklist voor een goed uitgeruste reisapotheek.

 

Checklist

Diarree

Als echte wereldreiziger wil je natuurlijk zoveel mogelijk nieuwe dingen proberen en nieuwe gerechten ontdekken. Veel mensen denken dat je diarree kan krijgen door pittig eten of een ander klimaat. Dat kan inderdaad, maar in de meeste gevallen zijn bacteriën, virussen of parasieten de oorzaak. Vaak vind je ze in landen met een warm klimaat, zeker op plaatsen waar de hygiëne nogal eens te wensen overlaat.

De belangrijkste oorzaak van reizigersdiarree is de bacterie E. coli. Die bacterie leeft in voedsel en water. De E. colibacterie scheidt in de cellen van de darmwand bepaalde toxines uit en die toxines zorgen ervoor dat de darm ontregeld raakt. Hij duwt het voedsel sneller en krachtiger door je lichaam. Ook lukt het de darmen niet meer om voldoende vocht uit het voedsel op te nemen. Daardoor wordt de ontlasting waterig.

Om ervoor te zorgen dat je niets van je vakantie hoeft te missen door je diarree, is een middeltje tegen diarree dus ook absoluut onmisbaar. ErcéFlora Supra en ErcéFlora Intestinal bevatten verschillende soorten melkzuurbacteriën die ook van nature voorkomen in onze darmflora. Supra helpt je darmflora te versterken en kun je dus best al beginnen nemen voordat je vertrekt en tijdens je vakantie. Intestinal helpt je darmen dan weer op orde te krijgen als je toch diarree krijgt. Zo hoef jij dat leuke uitstapje of die interessante excursie niet te missen, omdat je in de buurt moet blijven van een toilet.

Zo ga jij goed voorbereid op vakantie en kun je volop genieten van al het mooie dat jouw reisbestemming te bieden heeft!