De tips van je online apotheker voor een gezichtsmasker in de lente

Een gezichtsmasker zou een volwaardig onderdeel moeten zijn van ieder huidverzorgingsritueel. Om je poriën te zuiveren en te vernauwen, om een vale teint tegen te gaan en om je huid te laten stralen, om je huid te hydrateren en voor een frisse huid bij het opstaan … een gezichtsmasker helpt je specifieke huidproblemen aan te pakken. En vooral in de lente, wanneer de zon weer tevoorschijn komt, en in de zomer, met zijn mooie, warme dagen, is een gezichtsmasker onmisbaar.

Denk in de lente alvast aan de zomer!

De zon kan roodheid, fijne lijntjes en een ongelijkmatige teint veroorzaken. En zelfs al blijf je in de schaduw, dan nog kan de warmte je huid droog en schilferig maken. Het begin van de lente is dus het perfecte moment om je huid te vertroetelen met een voedend, een hydraterend of een scrubbend masker en haar voor te bereiden op de zomer. Wij geven je vijf belangrijke redenen waarom je huid je achteraf dankbaar zal zijn:

Hydrateer je uitgedroogde huid na een dag in de zon

We drinken lang niet altijd voldoende water, zeker niet wanneer het buiten warm is. Net als ons lichaam moet ook onze huid gehydrateerd worden. Het Hydraterend Mineraal Masker van Vichy is als een groot glas lekker fris water voor je huid. Laat het vijf minuten inwerken en masseer dan eventuele resten in voor een onmiddellijk en langdurig gevoel van frisheid.

Verlicht een oncomfortabel gevoel door uv-straling

De zon kan je huid trekkerig en onbehaaglijk doen aanvoelen. Een gezichtsmasker voedt je huid en versterkt je huidbarrière, wat verlichting brengt en je huid tegelijkertijd gezonder laat ogen. Het Hydraterend Mineraal Masker ruikt heerlijk naar munt en laat je huid fris aanvoelen dankzij zijn minerale samenstelling en vloeibare geltextuur. En verstuif voor een extra comfortabel gevoel na het aanbrengen van je masker wat mineraliserend Thermaal Water van Vichy over je gezicht.

Verwijder onzuiverheden om je huid deze lente te laten ademen

Na een lange dag dreigen je poriën verstopt te raken als ze niet goed worden gereinigd. Een zuiverend kleimasker doet alvast wonderen! Het masker bevat twee soorten witte klei, kaolien en bentoniet, die samen fungeren als een soort “magneet” en overtollige talg aantrekken. Het extract van aloë vera verzacht en hydrateert je huid voor een heerlijk comfortabel gevoel.

Laat je huid extra schitteren op lenteavonden

Of het nu is voor een etentje met vrienden of voor een mooie lenteavond op het strand, het Double Glow Peel Mask is je nieuwe BFF. Dankzij het peelingeffect van AHA en vulkanisch gesteente oogt je huid stralend in slechts vijf minuten. Neem het overal mee naartoe, zowel op vakantie als gewoon voor een dagje in de buitenlucht.

Je lichaam en geest rust gunnen

Niet alleen je huid, maar ook jijzelf kunt moe en uitgedroogd zijn na een dagje in de volle zon! Eindig de dag daarom met een lekker momentje voor jezelf en ontspan en verwen jezelf, nadat je je masker hebt aangebracht, met een lekkere en simpele detox: een vruchteninfusie in een glas mineraalwater. Wissel bijvoorbeeld eens af tussen citroen en komkommer of zelfs aardbeien, voor een heerlijk fruitige dorstlesser! Ideaal om je dag gezond en in schoonheid af te sluiten!

Bron: Vichy