Je online apotheker helpt je een lange vlucht te overleven

De zomer staat voor de deur en dat wil ook zeggen dat de zomervakantie er weer aankomt. En ieder jaar is het dezelfde vraag … Thuisblijven, een paar daagjes naar het strand of op de camping of het vliegtuig pakken om naar de andere kant van de wereld te gaan? Mexico, Bali, Australië … als je je grenzen echt wil verleggen, dan moet je bereid zijn om lang te vliegen. Maar een lange vlucht van tien uur of zelfs meer doe je niet zomaar even. Stap goed voorbereid aan boord voor een goed begin van je vakantie.

Vier tips om een lange vlucht te overleven

Langeafstandsvluchten zijn nu niet meteen het meest comfortabele ding ter wereld, maar geef toe, eenmaal aangekomen op je bestemming was het zeker de moeite waard. Maar hoe bereid je je voor op een lange vlucht in economyclass, opeengepakt als sardienentjes in blik, zonder de eerste dagen van je reis te laten verpesten door je jetlag? Wij geven je vier tips om goed te beginnen aan een lange vlucht:

  • De keuze van je stoel: een groot deel van je comfort tijdens de vlucht begint al 24 uur voor het opstijgen. Het kiezen van de juiste stoel kan een groot verschil maken! Als je je stoel al kiest tijdens het online inchecken, dan heb je de keuze tussen het gangpad en het raam. Bovendien heb je in stoelen bij de nooduitgang meer beenruimte. Stoelen achterin het vliegtuig daarentegen blijven vaker leeg, waardoor je gemakkelijker even recht kunt staan om je benen te strekken (of om even naar het toilet te gaan). En als je niet zo goed tegen turbulentie kunt, kies dan een stoel boven de vleugel, waar het vliegtuig stabieler is.
  • Comfortabele kleren: iets om goed over na te denken is welke kleren je aandoet tijdens de vlucht. Draag ruime kleren waar je je goed in voelt en die je niet storen of die niet te krap zitten. En wat dacht je van een zuivere onderbroek in je handbagage? Zo kun je je snel even opfrissen tijdens de vlucht of meteen na het landen. Tip: door de hoogte kunnen je voeten licht opzwellen, dus draag comfortabele kousen en schoenen (of doe ze uit na het opstijgen).
  • Water drinken! De luchtvochtigheid in een vliegtuig is een stuk lager dan bij je thuis, dus vergeet niet om voldoende te hydrateren! Koop na de security een of twee flesjes water en stop ze in je handbagage. En natuurlijk ben je op vakantie, dus geniet ook zeker van een lekker glaasje bier of champagne tijdens de vlucht, maar onthoud wel dat alcohol (net zoals cafeïne overigens) je alleen maar verder uitdroogt. Vergeet dus zeker niet voldoende water te drinken, vooral net voordat je gaat slapen.
  • Bewegen! Tien uur lang blijven zitten is misschien niet het beste idee … Wandel af en toe eens door het gangpad om je benen te strekken en profiteer van je toiletbezoek om je eens goed uit te rekken, iets wat onmisbaar is tijdens een lange vlucht om het risico op trombose te verkleinen (ook wel bekend als het economyclasssyndroom). Een minimum aan beweging is erg belangrijk en draag indien nodig steunkousen om ervoor te zorgen dat je benen niet in omtrek verdubbelen tijdens je vlucht.

Niet vergeten: verzorgingsproducten in reisformaat

Wie zou er niet graag fris en uitgerust van het vliegtuig stappen na een lange vlucht? De eerste stap om een lange vlucht te overleven is hydratatie! Om te zorgen dat je huid niet uitdroogt door de airconditioning, de temperatuurschommelingen en het feit dat je urenlang opgesloten zit in een krappe ruimte, is het erg belangrijk om je gezicht, je lippen en je handen goed te hydrateren. Breng regelmatig een hydraterende crème aan en draag zo min mogelijk make-up tijdens de vlucht, want foundations, rouge en poeders kunnen je huid alleen maar meer uitdrogen. Wil je toch graag met een beetje beauty het vliegtuig op? Gebruik dan liever een hydraterende BB- of CC-crème.

Ook je oogleden krijgen het zwaar te verduren tijdens de vlucht. Gebruik daarom, om ervoor te zorgen dat ze niet volledig opgezwollen zijn tegen dat je geland bent, oogkompressen op basis van korenbloem. Leg ze, zodra je merkt dat je ogen beginnen op te zwellen, gedurende tien minuten op je ogen en ontspan je.

En voorzie ten slotte, voor net na de landing, een kleine hygiëne- en beautykit (denk bijvoorbeeld aan een tandenborstel en tandpasta, deodorant en make-up) om je vakantie in alle schoonheid te kunnen beginnen.

Reistip: koop je favoriete verzorgingsproducten in miniformaat, zodat je ze ook mee kunt nemen in je handbagage.

Goede vlucht!