Geef je geheugen een boost met ginkgo biloba!

Ze worden de laatste jaren steeds populairder: voedingssupplementen op basis van ginkgo biloba. Je hebt de naam ongetwijfeld al voorbij horen komen in een reclame op televisie of ergens zien staan in een advertentie op het internet. De extracten zouden je geheugen ondersteunen, je concentratie kunnen verhogen en zelfs beginnende dementie tegen kunnen gaan. Maar wat schuilt er eigenlijk achter die exotische naam en hoe kun jij ervan profiteren? Je online apotheker geeft uitleg.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba, ook wel gekend als de Japanse notenboom of Japanse tempelboom, is een van de oudste, nog levende boomsoorten ter wereld. Zo zijn er fossielen gevonden van wel 270 miljoen jaar oud! Bovendien kunnen de bomen zo'n 40 meter hoog worden en worden ze gemiddeld ruim 1 000 jaar oud. Sommige exemplaren in China zouden zelfs meer dan 2 500 jaar oud zijn!

In de bladeren van de boom zitten hoge concentraties zogenaamde flavonoïden en terpenoïden, twee krachtige antioxidanten die je onder andere beschermen tegen vrije radicalen en helpen bij de stofwisseling van vitamine C in ons lichaam.

Ginkgo biloba heeft een stimulerende werking op de bloedsomloop in onze hersenen en zou op die manier het geheugen en de concentratie kunnen verbeteren. Verschillende studies hebben aangetoond dat, zeker bij mensen die leiden aan beginnende dementie of neuronale schade, voedingssupplementen op basis van een extract van ginkgo biloba de cognitieve prestaties aanzienlijk verhogen.

Voedingssupplementen

De gedroogde bladeren van ginkgo biloba worden al honderden jaren gebruikt in traditionele geneeskunde en tegenwoordig vind je ook een ruime keuze aan voedingssupplementen op basis van ginkgo bij je online apotheker. Ontdek de supplementen vandaag nog en geef je geheugen een boost dankzij PharmaMarket!