Hennepzaad, rijk aan essentiële voedingsstoffen!

Superfoods worden al eeuwenlang gebruikt voor hun weldadige werking op ons lichaam, maar recentelijk winnen de gezonde bessen, zaden, granen, enzovoort enorm aan populariteit. Zo geven ze ons bijvoorbeeld meer energie en versterken ze ons immuunsysteem. Een van die superfoods die tegenwoordig steeds populairder wordt, is hennepzaad, gepelde zaadjes van de hennepplant of in de vorm van hennepolie. Je online apotheker neemt je graag mee in de wondere wereld van hennep.

Hennepzaad

Hennep is een sterk, efficiënt en veelzijdig landbouwproduct dat relatief gemakkelijk op biologische wijze kan worden verbouwd. Omdat een hennepplant binnen 2 à 3 maanden oogstrijp is, kunnen jaarlijks 5 tot 6 oogsten worden behaald. Zo worden hennepplanten op grote schaal verbouwd voor industriële doeleinden, onder meer voor de ijzersterke hennepvezels, waarvan o.a. henneptouw en textiel wordt gemaakt. Ook kan uit hennepvezels karton en hennepplastic worden vervaardigd. Bovendien is er niet of nauwelijks boskap nodig voor hennep, in tegenstelling tot bijvoorbeeld soja.

Als superfood levert hennepzaad een enorme verscheidenheid aan belangrijke voedingsstoffen, die onmisbaar zijn voor ons lichaam:

  • Mineralen en sporenelementen: o.a. ijzer, magnesium, calcium, kalium, zink, koper, fosfor en jodium.
  • Vitamine C, vitamine E en verschillende B-vitamines (B1, B2, B3 en B6).
  • Verschillende bouwstenen voor eiwitten, waaronder alanine, arginine, asparaginezuur, histidine, isoleucine, leucine, methionine, fenylalanine en proline.
  • De twee essentiële vetzuren linolzuur en alfalinoleenzuur.
  • Exogene (voedings)eiwitten die nagenoeg gelijk zijn aan het in bloedplasma aanwezige alfa-, bèta- en gammaglobuline: (anti)stofjes die o.a. het immuunsysteem ondersteunen en beschadigde weefsels herstellen.

Gepeld hennepzaad is ook heerlijk en veelzijdig in de keuken. Hennepzaad is lekker mals en heeft een nootachtige smaak. Zo kun je hennepzaad rauw toevoegen aan je salades, door je soep of je yoghurt mengen of toevoegen aan een gezonde groene smoothie. We raden alleen af om het zaad te roosteren voor je het gebruikt, want op die manier gaan er heel veel voedingsstoffen verloren. Ben je op zoek naar een lekkere superfood om je gezondheid een boost te geven? Probeer dan bijvoorbeeld eens het hennepzaad van Vitanza HQ, een Belgische producent van superfood, eerlijk geproduceerd en een ware bron van gezondheid!