Een gezonde, herstellende slaap dankzij valeriaan!

In het weekend, tijdens je vakantie of gewoon wanneer je een dagje vrij hebt, wat is er nu beter dan lekker uitslapen en van je welverdiende rust genieten? Maar een goede, diepe slaap is ook onmisbaar voor een optimale fysieke en intellectuele recuperatie. Bovendien kan een slaaptekort verstrekkende gevolgen hebben. Slaap je de laatste tijd slecht? Heb je last van stress? Maak je je ergens zorgen om? Een slaaptekort kan verschillende oorzaken hebben en beïnvloedt je hele ritme. Ontdek samen met je online apotheker de rustgevende weldaad van valeriaan.

Fytotherapie

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziektes met behulp van planten. Binnen de fytotherapie zijn er vier grote stromingen:

  • In Europa baseerde de kruidengeneeskunde zich lang op de humoraalpathologie van Hippocrates, waarbij het doel is de balans te herstellen tussen de vier lichaamssappen: bloed (sang), gele gal (chol), zwarte gal (melanchol) en slijm (flegma).
  • De antroposofie ziet de mens als vier met elkaar verbonden delen: het fysieke lichaam, het etherische lichaam, de ziel en de geestelijke kern. Ziektes worden beschouwd als een onbalans tussen deze delen, die hersteld moet worden.
  • De traditionele Chinese geneeskunde past fytotherapie toe op basis van recepten die zijn bereid volgens de vijfelementenleer. Die elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. In een gezonde situatie houden alle elementen elkaar in evenwicht. In geval van onbalans wordt fytotherapie gebruikt om het evenwicht te herstellen.
  • De Ayurveda is de traditionele Indiase geneeskunde. De Ayurveda gaat ervan uit dat het lichaam de geest volgt en dat een lichamelijke ziekte haar oorzaak heeft in een onevenwicht tussen de energieën van de geest, ook wel vata, pitta en kapha genoemd. Om die energieën weer in balans te krijgen wordt onder andere fytotherapie gebruikt.

Valeriaan en je slaap

Heb jij een hectisch leven of slaap je slecht? Laat jij je graag verleiden door een iets natuurlijkere aanpak? Geneesmiddelen en voedingssupplementen op basis van valeriaan hebben een kalmerend effect en helpen je om 's avonds sneller je slaap te vatten. Bovendien verbeteren ze de slaapkwaliteit, waardoor je je ook overdag een stuk beter zult voelen. Een kuur met valeriaan geeft de beste resultaten na twee tot vier weken, waarna je merkt dat je weer als een roos zal slapen en heerlijk uitgerust aan de dag kunt beginnen! Stap samen met PharmaMarket en valeriaan met het goede been uit bed!