Jij en je vagina: het belang van een goede intieme hygiëne

Als vrouw wil je je graag fris en verzorgd voelen, op ieder moment van de maand. En als je intieme zone goed verzorgd en netjes is, dan voel je je ook beter. En iets waar je je zeker geen zorgen over wilt hoeven maken, is je intieme hygiëne of gênante geurtjes, toch? Je vagina is voorzien van een natuurlijke beschermlaag die dienstdoet als verdedigingsmechanisme tegen ziekteverwekkende kiemen en infecties. Een goede intieme hygiëne is dan ook erg belangrijk. Met de juiste verzorgingsproducten met een aangepaste pH-waarde kun jij je vagina eenvoudig gezond houden. Je online apotheker neemt je mee in de wereld van intieme hygiëne.

Je vagina en jij

De slijmvliezen van je vagina en je vulva zijn uiterst gevoelige weefsels. Een slechte of overmatige hygiëne of het gebruik van ongeschikte producten kan het evenwicht in de beschermende flora van je intieme zone verstoren en irritatie of infecties veroorzaken. De vagina bevat normaal verschillende soorten bacteriën - sommige daarvan worden beschouwd als 'goede' of 'vriendelijke' bacteriën, omdat ze je vagina gezond helpen houden, en andere als 'slechte' bacteriën, omdat ze schadelijk kunnen zijn. In een normale vaginale flora bestaat er een delicaat evenwicht tussen die twee soorten. Zelfs onschuldige dagelijkse activiteiten kunnen een invloed hebben op de normale afweer van de vagina. Daarom heeft je vagina speciale producten nodig, die de natuurlijke beschermingsmechanismen van je intieme zone respecteren.

Een verstoord evenwicht

Er zijn veel factoren die de van nature evenwichtige en beschermende flora van je vaginale zone kunnen verstoren. Als het evenwicht te sterk verstoord wordt, kan de flora zich niet meer aanpassen, wat kan leiden tot vaginale infecties of irritatie. Factoren die het natuurlijke evenwicht kunnen verstoren, zijn bijvoorbeeld je menstruatie, zwangerschap, bepaalde geneesmiddelen en antibiotica, maar ook synthetisch of strakzittend ondergoed, seksuele activiteit, stress en gewone zeep of douchegel kunnen het evenwicht verstoren.

Saugella

Saugella is een merk van verzorgingsproducten speciaal aangepast om jouw intieme zone in alle zachtheid te verzorgen. Bovendien beschermen de producten optimaal tegen infecties en zorgen ze voor de best mogelijke omstandigheden voor jouw intieme zone. Want naast het feit dat ze een perfecte intieme hygiëne verzekeren, dragen ze ook bij tot de preventie van infecties door een rechtstreekse natuurlijke ontsmettende werking, respecteren ze de lactobacillaire flora en zorgen ze voor het behoud van een optimale vaginale pH-waarde.

Saugella bestaat in twee verschillende formules: Saugella HydraSerum en Saugella Active:

  • Het HydraSerum wordt aangeraden voor alle vrouwen voor hun dagelijkse intieme hygiëne en vooral voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte (bijvoorbeeld in de postmenopauze). Het serum heeft een ultrahydraterende werking dankzij de xanthaangom en de havermelk, een ontsmettende werking door de salie en een verzachtend effect dankzij de calendula.
  • De formule van Active is geschikt in bepaalde situaties: tijdens je zwangerschap, na de bevalling, bij infecties en bij lokale irritaties. De voordelen schuilen in de natuurlijke antiseptische werking van tijm en salie. De werking respecteert de lactobacillaire flora dankzij de selectieve schimmelwerende en antibacteriële werking.

Uit een grootschalig onderzoek naar vaginale pH, levensstijl en correcte intieme hygiëne, het Sophy Project, uitgevoerd in samenwerking met Saugella, is gebleken dat een regelmatig gebruik van Saugella de vaginale pH normaliseert, iets dat heel belangrijk is gebleken, want, zoals de studie bevestigt, heeft de vaginale pH een grote invloed op het algemene welzijn van de vrouw. Daarnaast bleek dat regelmatig Saugella gebruiken vulvaire symptomen doet afnemen en het seksuele genot verhoogt.

Ontdek vandaag nog de producten van Saugella in ons gamma en voel je weer fris, optimaal en klaar voor je dag!