Weten waar je aan toe bent: het gemak van medische zelftests!

"Zolang je maar gezond bent..." Het is misschien een dooddoener, maar het is natuurlijk wel waar. Je gezondheid is je meest waardevolle bezit. Daarom zijn een gezonde levensstijl en een regelmatige controle van levensbelang. Niemand gaat graag naar de dokter en vaak is alleen de gedachte eraan al genoeg om je te laten zweten of je hartslag de hoogte in te jagen. En als je al ergens last van hebt, dan zou je het liefst gewoon zelf in het comfort van je eigen woonkamer kunnen controleren wat er precies aan de hand is. Daarom ontdekken ook steeds meer mensen het gemak van medische zelftests. Je online apotheker geeft uitleg.

Zelftests

Een bekend voorbeeld van een relatief uit te voeren zelftest is het borstonderzoek bij vrouwen. Aan de hand van een paar eenvoudige handelingen kun je vrij snel vaststellen of er iets aan de hand zou zijn. Bovendien kent iedereen de roze lintjes van de bewustmakingscampagne. Maar ook testen aan de hand van staalname en teststrips kunnen je leven aanzienlijk vereenvoudigen. Zelftests vind je in alle soorten en maten en kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het opsporen van een hoog cholesterolgehalte, het stadium van je menopauze of een ijzertekort in je bloed. Aan de hand van de uitslag van de test weet je of verdere stappen nodig zijn.

De maand maart is uitgeroepen tot Internationale Darmkankermaand

Darmkanker

De maand maart is uitgeroepen tot Internationale Darmkankermaand. In Vlaanderen alleen al krijgen zo'n 5.000 mensen jaarlijks de diagnose van darmkanker. Iedere dag verliezen 8 families een dierbare aan darmkanker. Cijfers om stil bij te staan, maar vooral cijfers om in actie te komen. Daarom is er naast het roze lintje nu ook het blauwe lintje, een nieuwe campagne om meer bewustzijn te creëren rond de risico's op darmkanker. Ook in het geval van darmkanker is een vroegtijdige opsporing van levensbelang. Aan de hand van een eenvoudige zelftest kun je je ontlasting controleren op de aanwezigheid van onzichtbaar bloed, iets dat kan wijzen op bloedende poliepen in de darmen, een mogelijke voorloper van darmkanker. De Fec-O-test geeft je snel een duidelijk resultaat in slechts 10 minuten.

Een gerust gemoed

En gelukkig is niet iedere zelftest een kwestie van leven of dood, maar een beetje zekerheid in het leven kan geen kwaad, toch? Zo vind je tegenwoordig zelftests voor het opsporen van urineweginfecties, het meten van je cholesterol of het vaststellen van een glutenintolerantie. Merken zoals MyTest van Mylan en Veroval van het Duitse merk Hartmann bieden een ruim aanbod aan zelftests die jou in staat stellen thuis in alle comfort je gezondheid eens goed onder de loep te nemen.

Ontdek alle zelftests in ons gamma en speel op safe! Want niets is zo belangrijk als een goede gezondheid en vroegtijdige opsporing kan in veel gevallen een groot verschil maken!