Vuurwerk: gun jouw favoriete viervoeter en rustige nieuwjaarsnacht!

Sinterklaas is nog maar net vertrokken en we kijken allemaal al weer massaal vooruit naar de volgende feestdagen. Met z'n allen aan tafel voor het kerstdiner en gezellig natafelen tot in de vroege uurtjes, een mooi versierde kerstboom en leuke cadeautjes. En een week later mogen we nog eens, want dan luiden we met samen het nieuwe jaar in. Flessen champagne, vrienden en familie en vuurwerk. Maar wat voor ons een gezellig hoogtepunt is, is voor veel huisdieren een heuse verschrikking. De meeste honden en katten houden absoluut niet van al dat lawaai en die felle lichtflitsen, maar jij wil wel gewoon kunnen genieten van al het feestgedruis. Wordt jouw huisdier onrustig van harde geluiden, zoals vuurwerk of bijvoorbeeld tijdens een onweersbui? Je online apotheker helpt je favoriete viervoeter weer te ontspannen.

Stress bij huisdieren

Stress bij huisdieren kan zich op verschillende manieren uiten. Katten vluchten weg of zoeken een rustig plekje waar ze zich kunnen verstoppen, bijvoorbeeld onder een kast of onder een bed. Honden kunnen dan weer hard beginnen blaffen, janken, rondjes gaan rennen of wegvluchten, terwijl andere dieren ineengedoken gaan zitten en beginnen te trillen. En ieder jaar opnieuw beleven duizenden huisdieren een helse nacht als gevolg van vuurwerk.

Feromonen en voedingssupplementen

Dieren communiceren onder andere met behulp van feromonen, vluchtige moleculen die bepaalde instincten opwekken. Zo kunnen ze feromonen onder andere gebruiken tijdens de voortplanting, om hun territorium af te bakenen en voor herkenning. Maar feromonen kunnen ook gebruikt worden om een dier tot rust brengen. Zoek jij iets om je huisdieren tot rust te brengen tijdens de feestdagen? Ontdek dan bij PharmaMarket de producten van Feliway en Adaptil op basis van feromonen, zoals een halsband of een rustgevende omgevingsspray. Of wat dacht je van Telizen op basis van L-theanine en Zylkène op basis van melkeiwitten met een rustgevend effect? Of ga jij liever voor een natuurlijk alternatief? Ontdek dan Rescue Pets van Bach Flowers! Zo gun jij jouw favoriete viervoeter een rustige nieuwjaarsnacht, terwijl jij zelf de hele nacht met een gerust hart feest kunt vieren!