Je tanden bleken? Volg de tips van je online apotheker

Hoe vaak heb jij, wanneer je op televisie weer een beroemdheid ziet met een perfect gebit vol stralend witte tanden, niet gedacht "dat wil ik ook wel"? En hoewel het er vaak op lijkt dat celebrities meer voor elkaar krijgen en toegang hebben tot betere lichaamsverzorging, kun jij zelf ook met een paar simpele tips en handelingen gemakkelijk een stralend witte glimlach krijgen. Ontdek hoe samen met je online apotheker.

Tanden bleken

Je tanden bleken hoeft niet per se een kostelijke aangelegenheid te zijn bij de tandarts of een specialist. Met een paar simpele aanpassingen en tips kun jij thuis eenvoudig je tanden bleken:

  • Aardbeien: aardbeien zijn niet alleen lekker, maar ze bevatten ook appelzuur, dat je tanden op een natuurlijke manier weer witter maakt.
  • Spoel met warm zout water: het klinkt misschien iets minder aantrekkelijk dan een schaaltje aardbeien, maar de antibacteriële werking van het zout maakt het je tanden witter en houdt tegelijkertijd je tandvlees gezond.
  • Eet wit voedsel: kip, rijst en witte vis bevatten weinig kleurstoffen en zorgen dus ook voor minder verkleuringen. Vermijd gepigmenteerd voedsel zoals rode biet, bosbessen en wortelen.
  • Water bij de wijn: we lusten allemaal weleens een glaasje wijn, maar wie kent niet de rode aanslag achteraf op je tanden? Als je een glas rode wijn hebt gedronken, drink dan achteraf een glas water om het risico op vlekken te beperken.
  • Gebruik een elektrische tandenborstel: elektrische tandenborstels verwijderen tot 70% meer tandplak dan gewone tandenborstels.
  • Voldoende kaas en melk: kaas en melk bevatten namelijk calcium en bovendien heeft kaas ook een structuur die ideaal is om je tanden schoon te maken.

iWhite

Naast op je eten letten zijn er tegenwoordig ook verschillende doe-het-zelfkits om thuis je tanden eenvoudig te bleken, zoals de iWhite Instant2. iWhite kan je tanden tot wel acht tinten lichter maken, versterkt de tandstructuur en herstelt je email. De handige bits passen in ieder gebit en werken al na slechts 20 minuten per dag. Vul de behandeling aan met het Instant Whitening Tandpasta en zo heb jij binnen de kortste keren weer een stralend witte glimlach!