Tips van je online apotheker om je voeten voor te bereiden op sandalen

Het mooie weer is eindelijk terug en de zomer staat weer voor de deur! De ideale gelegenheid om je voeten voor te bereiden voordat je je sandalen weer aantrekt en je tenen laat zien. Ontdek de beautyroutine van je online apotheker in vier simpele stappen voor zachte voeten en mooi gemanicuurde tenen.

Je voeten voorbereiden op sandalen in vier stappen

Met de lente zijn ook de mooie dagen weer terug en de temperatuur stijgt ook weer. Je voeten willen vrijgelaten worden en hebben nood aan frisse lucht. Een probleempje: je hebt ze heel de winter verstopt en slecht behandeld en nu durf je ze niet zomaar te laten zien in je open schoenen. En het zou zonde zijn als je dat nieuwe paar leuke sandalen zou moeten missen deze zomer. Vier stappen om je voeten voor te bereiden op de zomer:

Stap 1 - een voetbad om de dode huid te verwijderen:

 • Laat een bad vollopen (en zet wat muziek op, steek wat kaarsjes aan en pak je favoriete boek) en gun je huid de tijd om zacht en soepel te worden (als je geen zin of tijd hebt om een bad te pakken, kun je je voeten ook gewoon laten weken in een bak met water).
 • Je voeten laten weken helpt het eelt en de dode huid los en soepel te maken.
 • Laat je voeten minstens vijf minuten weken, maar als je meer tijd hebt, dan liever tien of zelfs twintig minuten.
 • Tip: voeg een paar druppels essentiële olie van theeboom toe als antisepticum tegen eventuele voetschimmel.

Stap 2 - je voeten scrubben:

 • Neem een voetvijl of een puimsteen om het eelt en de dode huid te verwijderen. Let erop dat je niet te hard schuurt, omdat dat je huid kan irriteren.
 • Gebruik een product om je voeten te scrubben. Breng de crème aan op je voeten aan de hand van cirkelvormige bewegingen.

Stap 3 - je nagels knippen en je nagelriemen verzorgen:

 • Gebruik een nagelknipper of een nageltang om je teennagels te knippen. Let er daarbij op dat je de hoeken niet te ver afknipt om ingegroeide teennagels te voorkomen.
 • Wat betreft je nagelriemen: het is beter om die niet te knippen, omdat ze een natuurlijke barrière vormen om de omliggende huid te beschermen en infecties tegen te gaan. Daarom kun je ze beter alleen terugduwen. Uiteraard mag je uitstekende stukjes waar je last van hebt, wel bijknippen.
 • Gebruik een crème of een olie om je nagelriemen week te maken en gebruik een vijl om ze voorzichtig terug te duwen en de harde huid rond je nagel voorzichtig af te vijlen.
 • Geef ten slotte je nagels nog een leuk kleurtje met je favoriete nagellak.

Stap 4 - je voeten hydrateren:

 • Zodra je nagellak droog is, kun je een goede hydraterende crème aanbrengen op je voeten om ze te hydrateren en om te voorkomen dat ze weer droog worden.
 • Breng de crème of lotion aan in een dunne laag op de zones die de neiging hebben om droog te worden, te beschadigen of eelt te vormen.

Zeg vaarwel tegen die droge en verstikte wintervoeten en tover je zachte, verzorgde en mooie voeten weer tevoorschijn deze zomer!