Je winterdepressie te lijf met lichttherapie!

Je kent het wel, de wekker gaat ’s ochtends en het is nog donker buiten. Het liefst zou je je nog eens omdraaien, maar je moet toch gaan werken of naar school. En dan kom je ’s avonds thuis wanneer de zon alweer lang onder is… Niet echt motiverend, als je het ons vraagt. Kom jij in de winter ook moeilijker uit je bed? Word jij depressief van het gebrek aan zonlicht? Dan is lichttherapie misschien wel iets voor jou. Steek een lichtje op bij je online apotheker!

Lichttherapie

Lichttherapie is een therapeutische techniek die gebruikt wordt om bepaalde stoornissen in je dag- en nachtritme te behandelen, met name een winterdepressie. Lichttherapie maakt gebruik van speciaal ontworpen lichtbronnen met een intensiteit en een lichtspectrum die lijken op het licht van de zon. Onderzoek heeft aangetoond dat bij mensen die lijden aan winterdepressie, de melatoninehuishouding van het lichaam ontregeld is. Melatonine is het zogenaamde “slaaphormoon”. Mensen die last hebben van een winterdepressie hebben overdag een verhoogde concentratie aan melatonine in hun bloed, waardoor ze sneller vermoeid zijn en depressief worden. Licht vermindert de aanmaak van melatonine en zorgt ervoor dat je beter wakker wordt en overdag alerter bent.

Luminette

Luminette is een handige bril voor lichttherapie die je energie verhoogt en je slaap verbetert. Luminette maakt gebruik van wit licht verrijkt met blauw licht tot 468 nm voor verhoogde werkzaamheid. Het is bewezen dat dat de golflengte is die het meest effectieve antwoord biedt voor het lichaam. Vanaf de eerste dagen voel je al een energieboost en een verbeterd humeur. Het effect op je biologische klok gebeurt iets langzamer (4 à 7 dagen). En dankzij de handige brilvorm kun je je ondertussen gewoon bezighouden met je favoriete activiteiten.

Vind dankzij PharmaMarket de zon terug in deze donkere periode en straal weer van energie!