De juiste bescherming tegen muggen dankzij je online apotheker!

Wie heeft er 's ochtends niet al eens voor zijn of haar spiegel gestaan en tot vervelens toe de nieuwe muggenbeten van de nacht ervoor geteld? En hoe vaak word je 's nachts niet wakker gehouden door dat vervelende gezoem? En als je de lamp aandoet, zijn die vervelende beesten natuurlijk nergens te bekennen. Maar niet alleen in je slaapkamer zijn muggen een plaag, ook als je op vakantie gaat en dan zeker naar een tropisch land. En niet alleen die jeukende muggenbeten, maar in de tropen loop je ook nog eens - al is het een relatief klein - het risico dat de mug die jou zojuist heeft gebeten een vervelend virus met zich meedraagt. Een goede bescherming is dus van groot belang, maar welke producten gebruik je thuis en welke op neem je mee in je bagage? Je online apotheker legt het graag even uit.

Muggen

Muggen zijn tweevleugelige insecten die in alle vormen en maten voorkomen. Er zijn verschillende tientallen families van muggen en ze steken lang niet allemaal, maar helaas voor ons zijn er genoeg soorten die dat wel doen. Van de duizenden soorten zogenaamde steekmuggen zijn het altijd de vrouwtjes die ons bijten. Die hebben namelijk de dierlijke eiwitten in ons bloed nodig voor de ontwikkeling van hun eitjes. De meeste soorten muggen leven 's nachts en worden gemiddeld een paar weken oud.

De bekendste muggen, of alleszins de meest gevreesde, zijn de malariamug en de tijgermug. Muggen kunnen verschillende ziektes overbrengen, zoals malaria, het westnijlvirus, het zikavirus, dengue en gele koorts. Maar ook onze gewone huis-tuin-en-keukenmug kan ons steken en een vervelende wond achterlaten.

Muggen en jij

Heb jij het idee dat je vaker lastig wordt gevallen door muggen dan anderen? Of heb je een gevoelige huid? Dan kun je wel wat extra hulp gebruiken. Ben je misschien zwanger? Let dan ook zeker op welke producten je op je huid smeert. En ten slotte wil je natuurlijk ook voor je kinderen de beste bescherming. Sommige producten bevatten chemische bestanddelen en kunnen zeker bij mensen met een gevoelige huid en bij jonge kinderen irritaties veroorzaken.

Het merk Para'Kito biedt een heel gamma aan producten op basis van essentiële oliën tegen muggen, aangepast aan je leeftijd en de graad van besmetting, zoals een armband of een handige muggenspray. Daarnaast beschermen ze je in tropische gebieden ook tegen malariamuggen en tijgermuggen en bevatten ze geen DEET. Ontdek ze hieronder in ons handige schema. Zo slaap jij deze zomer weer rustig en vertrek je met een gerust hart op vakantie.

  Voor wie? Waar? Welke bescherming?
  Gehele familie
  • Kinderen vanaf 3 jaar oud
  • Volwassenen
Gevoelige personen
  • Kinderen onder 3 jaar oud
  • Zwangere vrouwen
  • Mensen met een gevoelige huid
Lage besmetting Zware besmetting Waterbestendig Omvang en intensiteit van de bescherming
Anti-Muggen Armband Ter aanvulling van de roll-on of de spray Helpt om de olfactorische signalen te maskeren (CO2, melkzuur …), 24 uur lang, gedurende 15 dagen
Anti-Muggen Roll-On   5 uur gerichte plaatselijke bescherming
Anti-Muggen Spray
(geschikt voor baby's vanaf 6 maanden)
8 uur volledige bescherming voor heel je lichaam
Roll-On Na Beten Verlicht alle insectenbeten