Ga je krakende gewrichten van binnenuit te lijf!

Artritis, reuma en gewrichtsslijtage kunnen verschillende oorzaken hebben, maar één ding hebben ze gemeen: ze beperken je in je bewegingsvrijheid en doen je levenskwaliteit geen goed. En kraakbeen dat eenmaal weg is, komt nooit meer terug. Maar gelukkig kun je dankzij de voedingssupplementen van je online apotheker de slijtage van je gewrichten wel tegengaan om zo vrij te kunnen blijven bewegen.

Reuma

Voor de meesten onder ons is vrij bewegen iets vanzelfsprekends, maar voor de ongeveer 10% van de bevolking die last heeft van een vorm van reuma, kunnen de simpelste bewegingen al een ware martelgang zijn. Reuma, in de betekenis waarin huisartsen en specialisten het woord gebruiken, is de verzamelnaam voor aandoeningen waarbij het lichaam een afweerreactie geeft tegen normaal, eigen lichaamsweefsel, wat leidt tot ontstekingen. De twee voornaamste vormen van reuma zijn artrose en reumatoïde artritis.

Artrose is de meest voorkomende vorm en wordt veroorzaakt door de slijtage van het kraakbeen, is leeftijdsgebonden en treft voornamelijk de gewichtsdragende gewrichten: de ruggengraat, de heupen, de knieën en de voeten. Artrose is dus ook erg afhankelijk van je gewicht.

Reumatoïde artritis is daarentegen een ontstekingsziekte. De aandoening treft vooral de gewrichten van de handen, polsen en voeten.

Voedingssupplementen

Kraakbeen dat eenmaal weg is komt nooit meer terug. Maar hoewel genezen niet mogelijk is, zijn er gelukkig wel manieren om de klachten te verlichten. Voedingssupplementen en een aangepaste voeding spelen daarbij een belangrijke rol. Voedingssupplementen spelen in op twee verschillende factoren: het vertragen van de afbraak van het kraakbeen of het remmen van de ontsteking. Hieronder zetten we een paar actieve bestanddelen en hoe ze jou kunnen helpen voor je op een rijtje:

Daarnaast kunnen collageen en hyaluronzuur ook helpen bij het verlichten van klachten. Een tijdje terug schreven we al een blog over Artilane. Hier kun je die nog eens nalezen.

Trial & error

Niet ieder voedingssupplement werkt even goed voor iedereen. Sommige mensen zweren bij kurkuma, anderen bij glucosamine, terwijl voor nog anderen niets lijkt te helpen. Het is belangrijk om te beseffen dat we het niet over magie hebben en dat je je lichaam de tijd moet geven om te wennen aan de behandeling. Als je beslist een nieuw product te beginnen gebruiken of over te stappen naar een ander product, let er dan op dat je het minstens drie maanden volhoudt. Op die manier weet je zeker of het product voor jou geschikt is.

In ons gamma vind je een ruime selectie aan voedingssupplementen voor het behoud van soepele gewrichten, zoals Osteoplus, Flexofytol en Harpadol. Ontdek ze vandaag nog en beweeg weer vrij!