Dankzij deze drie tips ben jij klaar voor een lange, hete zomer!

Heb je net genoten van een terrasje in de stad of een dagje aan het strand? Of heb je lang zitten lezen in de tuin?

Zoals het een goede ‘zonneklopper’ betaamt, heb je je huid natuurlijk goed beschermd, maar toch is na zo’n zonnebad een verzorgingsritueel geen overbodige luxe. Dankzij deze drie tips ben jij klaar voor een lange, hete zomer!

Hydrateer!

Water, water, water… dat is wat je lichaam wil na een blootstelling aan de zon. We hebben het natuurlijk wel over het water van jouw badkamer, niet dat van de zee! Zodra je weer binnenskamers bent, geef je je huid een flinke opkikker, bijvoorbeeld met zuiver thermaal water . Dit pure water in een handige verstuiver is een goede aanwinst voor in huis of onderweg, om de huid snel even te hydrateren en kalmeren. Bovendien tovert dit frisse water elk spoor van vermoeidheid weg.

Voed en verkoel!

Voelt je huid roodgloeiend en trekkerig aan? Dan ben je ondanks je beschermende olie of crème toch lichtjes verbrand. In dat geval doe je er goed aan een lauw bad te nemen (de druk van de waterstraal onder de douche kan je gevoelige huid namelijk irriteren). Was je huid met een zachte zeep zonder parfum. Hetzelfde geldt voor je aftersun , die moet zo zacht en neutraal mogelijk zijn. Aftersun helpt de huid herstellen na de schade van de zon en heeft een kalmerend en verkoelend effect. Het zorgt ervoor dat je langer mooi bruin blijft.

Herstel!

Doe na je aftersun nog een kleine moeite en leg een gezichtsmaskertje op. Doe alsof je huis een kuuroord is. Ga languit op de bank liggen in een frisse badjas en geniet van een verfrissend drankje, terwijl het maskertje zijn werk doet. Vooral de tere huid van je gezicht is gevoelig na de zon en kan wel wat extra vocht gebruiken om te herstellen. Kies voor een geconcentreerde formule die de huid kalmeert en tekenen van veroudering door de zon te lijf gaat.