Mooi van binnenuit met hyaluronzuur

Een vlugge blik op de ingrediënten van je cosmetica- en verzorgingsproducten helpt je waarschijnlijk niet veel vooruit. Een verzameling chemische benamingen voor bestanddelen waar je nog nooit van hebt gehoord en de helft ervan kun je niet eens uitspreken. En uiteindelijk maakt het ook niet zoveel uit, zolang het product maar doet wat het belooft, toch? Maar vaak maken merken reclame met de hoofdbestanddelen, die vervolgens geprezen worden om een waaier aan fantastische eigenschappen. Een van die veel voorkomende populaire ingrediënten is hyaluronzuur. Maar wat doet dat “wondermiddel” en hoe kun jij er van profiteren? Je online apotheker geeft uitleg:

Wat is hyaluronzuur en hoe werkt het?

Hyaluronzuur, ook wel bekend als hyaluronan, is een lichaamseigen stof met als voornaamste functie het vasthouden van vocht, onder andere in de huidcellen, om zo onze huid haar jeugdige en veerkrachtige uitstraling te geven. Vanaf dat je 25 à 30 jaar oud bent, begint de natuurlijke voorraad hyaluronzuur in je lichaam af te nemen en begint je huid te verouderen. Om dat proces van huidveroudering tegen te gaan voegen veel producenten van verzorgingsproducten hyaluronzuur toe aan hun producten. Het helpt je huid opnieuw te hydrateren en zorgt dat de cellen het vocht langer vasthouden. Zo blijft je huid langer zacht en soepel en worden rimpels zichtbaar verminderd. Je huid is beter beschermd tegen vrije radicalen en invloeden van buiten af. Producten op basis van hyaluronzuur helpen bovendien ook perfect om een droge huid te voeden en te verzachten.

Crèmes, serums en supplementen

Uiteraard wil je er graag zo lang mogelijk jong en stralend uitzien. Gelukkig heb je tegenwoordig een ruime keuze aan producten die je huid van buiten en van binnenuit voeden en je er weer jeugdig, stralend en gezond uit laten zien. Twee producten die we je graag even voorstellen zijn Expert Hyaluronic van Forté Pharma en het gamma Liftiane van Laboratoires SVR. Beide producten hebben hoge concentraties hyaluronzuur en zijn uiterst doeltreffend. Expert Hyaluronic bestaat uit capsules op basis van hyaluronzuur, collageen en vitamine C die je huid revitaliseren en hydrateren. De crèmes en serums van SVR Liftiane werden speciaal ontwikkeld om rimpels tegen te gaan en de huid te verstevigen, dankzij een combinatie van twee soorten hyaluronzuur en de gepatenteerde antioxidant resveratrol.
Ontdek de producten vandaag nog bij PharmaMarket en ga stralend het nieuwe jaar tegemoet.