Ontstoken tandvlees? Vind je glimlach weer terug!

Je glimlach is het visitekaartje van je gezicht. Je houdt je tanden dus graag zo gezond en stralend mogelijk. En niet alleen je tanden, maar ook je tandvlees bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je glimlach. Als je last hebt van ontstoken tandvlees of roodheid, gevoeligheid of bloedingen van je tandvlees, dan is de kans groot dat je last hebt van gingivitis of parodontitis. En dan kan het lachen je al eens vergaan. Je online apotheker helpt je graag je glimlach weer terug te vinden.

"Your mouth is too sweet for your teeth to want to stay in"

Gingivitis is een inflammatoire aandoening die het tandvleesweefsel aantast rond de tanden. De aandoening gaat gepaard met pijn, roodheid, gevoelig tandvlees en bloedend tandvlees, na het poetsen of spontaan. Tandplak en tandsteen zijn de voornaamste oorzaken voor het ontstaan van tandvleesontsteking, omdat ze de bloedsomloop in het tandvlees hinderen. Bovendien kunnen ze in geval van een slechte mondhygiëne het chronische karakter van gingivitis bevorderen. De beste manier om ontstoken tandvlees tegen te gaan is door een goede mondhygiëne en door bepaalde slechte leefgewoontes af te leren, zoals roken en ongezond eten. Uiteindelijk kan gingivitis leiden tot parodontitis en zelfs tot het uitvallen van je tanden.

Oudere mensen, zwangere vrouwen en diabetespatiënten zijn uitermate gevoelig voor gingivitis. Bij oudere mensen neemt de hoeveelheid speeksel af en verandert de samenstelling ervan, bijvoorbeeld door het gebruik van geneesmiddelen tegen hypertensie en depressie of slaapmiddelen. Tijdens de zwangerschap maakt het verhoogde oestrogeengehalte het tandvlees gevoeliger voor irritaties en het verhoogde progesterongehalte kan ontstekingen als gevolg van tandplak verergeren. En ten slotte lopen diabetespatiënten een risico op gingivitis of parodontitis dat zo'n 3 tot 4 keer hoger ligt dan bij mensen die geen diabetes hebben.

Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!

Onze mond zit vol met micro-organismen, tot wel 700 verschillende soorten. Sommige bacteriën zijn onmisbaar voor de gezondheid van onze mond, maar een aantal ervan kan je tandstructuur aantasten of is verantwoordelijk voor het ontsteken van de steunweefsels van je tanden (je tandvlees en je tandbeen). Een goede mondhygiëne is dus onmisbaar. Toen je nog klein was, vertelde je tandarts je al dat je minstens twee keer per dag je tanden moest poetsen. Maar als je een verhoogd risico loopt op gingivitis, dan kun je wel een extraatje gebruiken. Regelmatig spoelen met een antibacteriële mondspoeling en je tanden poetsen met een aangepaste tandenborstel en tandpasta zijn alvast een stap in de goede richting naar een stralende glimlach.

Vitis is een merk van het Spaanse bedrijf Dentaid, dat ook een vestiging heeft in de Benelux (in Houten, vlak bij Utrecht). De vestiging in de Benelux is als sinds 1998 actief en richt zich voornamelijk op de introductie en verkoop van kwalitatief hoogstaande, patiëntvriendelijke, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen voor diverse mondproblemen. Hun gamma Gezond Tandvlees bestaat uit een tandenborstel, tandpasta en een mondspoeling die speciaal ontwikkeld werden om ontstoken tandvlees tegen te gaan en bovendien zijn de producten van Vitis geschikt voor dagelijks gebruik.

Hou je tanden en je tanden in topconditie dankzij Vitis en PharmaMarket en keep on smiling!