Ontdek onze tips tegen brandend maagzuur!

Ken je dat gevoel? Je komt van tafel na een heerlijke maaltijd, maar bijna tegelijkertijd komt dat vervelende, branderige gevoel in je maag en je slokdarm opzetten. Brandend maagzuur en refluxziekte komen vaker voor dan je denkt. Ongeveer een vijfde van de bevolking heeft er weleens last van. Gelukkig is er op dat moment je online apotheker. Ontdek onze tips om snel weer van dat vervelende gevoel af te zijn.

Refluxziekte

Refluxziekte wordt ook wel zuurbranden of GERD genoemd (naar de Engelse naam Gastroesophageal Reflux Disease). Refluxziekte is een aandoening waarbij mensen veelvuldig en langdurig last hebben van oprispingen van de maag, waarbij maagsappen terugstromen naar de slokdarm (gastro-oesofageale reflux). Als dat af en toe gebeurt, is dat op zich niet zo erg, maar als het regelmatig voorkomt, dan kan er blijvende schade optreden aan het slijmvlies van de slokdarm. Om dat te voorkomen geven we je graag een paar tips mee:

  • Eet kleinere porties: als je regelmatig last hebt van zuurbranden, eet dan in plaats van drie grote maaltijden iets vaker kleinere porties. Op die manier hoeft je maag minder grote hoeveelheden maagzuur aan te maken om al dat eten te verteren.
  • Minder drinken tijdens het eten: als je tijdens het eten ook nog een paar glazen water of wijn drinkt, dan moet je maag extra hard werken om alles te verteren en wordt er dus ook meer maagzuur aangemaakt.
  • Rustig eten en goed kauwen: als je goed kauwt, dan kunnen de spijsverteringsenzymen in je mond al een deel van het werk doen, waardoor je maag minder zwaar belast wordt.
  • Rustig uitbuiken: neem je tijd om na een zware maaltijd even tot rust te komen en ga niet meteen volop verder met je volgende taken.
  • Lichaamsbeweging: een halfuurtje per dag wandelen of fietsen doet wonderen voor je spijsvertering (en trouwens ook voor je algemene gezondheid).
  • Afvallen: het is aangetoond dat mensen met overgewicht vaker last hebben van refluxziekte.
  • Borst boven je buik: het lijkt misschien voor de hand te liggen, maar deze tip is vooral praktisch wanneer je slaapt. Door je matras aan het hoofdeinde wat hoger te leggen, voorkom je dat er maagzuur in je slokdarm loopt wanneer je ligt.
  • Pas op met stress: door stress maakt je maag meer maagzuur aan.

GERDoff

Maar omdat je lichaam, ondanks al je inspanningen, soms toch nog wel wat hulp kan gebruiken, is er GERDoff. De kauwtabletten van GERDoff zijn een eenvoudige en doeltreffende behandeling van brandend maagzuur en gastro-oesofageale reflux. Zo kun jij weer volop genieten van het leven zonder dat je maag in de weg zit!