Een vrije ademhaling dankzij Physiomer, zeewater en je online apotheker

Het najaar is het seizoen van verkoudheden, griep en virussen. En natuurlijk wil je jezelf en je kinderen zo goed mogelijk beschermen, zodat jullie die laatste koude maanden van het jaar samen gezond doorkomen, zeker met het oog op de aankomende feestdagen. Want laten we eerlijk zijn, je hebt wel wat beters te doen dan thuis te zitten snotteren of de hele dag in bed te blijven. Een goede neushygiëne is onmisbaar om jezelf te beschermen tegen verkoudheden en andere virussen en het antwoord komt rechtstreeks van de Franse kust: ontdek Physiomer, gemaakt van 100% zuiver zeewater van Saint-Malo.

Zeewater: een concentraat van natuurlijke elementen

Het leven op onze planeet is ontstaan in de zee. Zeewater is een oplossing van zouten in zuiver water en bevat meer dan twee derde van de 94 natuurlijke chemische elementen op onze planeet. Onder die elementen bevinden zich ook alle sporenelementen die essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Zeewater is daarmee de enige natuurlijke bron die alle sporenelementen bevat. Ongeacht de locatie, de diepte, de afstand tot de kust en het zoutgehalte van het water, de relatieve hoeveelheden van de belangrijkste bestanddelen van zeewater zijn overal ter wereld vrij constant.

Het zeewater van Saint-Malo

De baai van Mont Saint-Michel vormt dankzij zijn geografische ligging en geringe diepte een uniek zee-ecosysteem. Het getijverschil in de baai bedraagt gemiddeld 10 meter, maar kan bij springtij oplopen tot 16 meter. Dankzij dat uitzonderlijke verschil, het grootste in Europa, wordt het zeewater van de baai bij elke getijdecyclus volledig vernieuwd met het water uit de open zee. En omdat het zeewater in de baai nooit stagneert, blijft de chemische samenstelling ervan relatief constant.

Dankzij die voortdurende vermenging is het zeewater in de baai ook erg rijk aan zuurstof, wat bevorderlijk is voor het fytoplankton, dat de basis vormt voor een complexe, rijke en gediversifieerde voedselketen. Al die unieke eigenschappen zijn de reden voor het uitzonderlijke potentieel van het zeewater in de baai van Mont Saint-Michel.

Physiomer

Alle producten van Physiomer zijn ontwikkeld op basis van het zeewater van de baai van Mont Saint-Michel. Dankzij een zogenaamde elektrodialysebehandeling blijft de rijkdom aan mineralen en sporenelementen van het zeewater bewaard (calcium, magnesium, kalium, ijzer, koper, mangaan, zink, selenium …). De producten van Physiomer zijn voor 100% samengesteld uit zeewater, zonder toevoeging van andere bestanddelen en zonder enige verdunning. Die samenstelling garandeert een optimale werkzaamheid van de mineralen en sporenelementen in het zeewater.

Het belang van een goede bescherming tegen infecties en complicaties

Bij contact met virussen, microben of allergenen wordt ons afweersysteem geactiveerd en reageert ons slijmvlies. Het raakt geïrriteerd en begint een dik slijm af te scheiden dat de neus verstopt: de kiemen verschuilen zich in het slijm en gaan zich verder ontwikkelen en veroorzaken zo een verkoudheid of allergische rinitis.

In die situatie en bij gebrek aan neushygiëne of verzorging kunnen de ontsteking en/of de infectie zich snel verspreiden naar de andere organen van het ademhalingsstelsel en ons blootstellen aan allerhande complicaties. Aandoeningen van de bovenste luchtwegen (verkoudheid, rinitis) zijn dus nauw verbonden met aandoeningen van de onderste luchtwegen. Als de ziekte evolueert, kan hij ook snel de volgende organen aantasten:

  • De sinussen (sinusitis);
  • De keelholte (faryngitis);
  • De bronchiën (bronchitis);
  • De buis van Eustachius (tubacatarre);
  • De oren (otitis).

Physiomer kan je helpen om een zo gezond mogelijke kno-zone te behouden en speelt zo een cruciale rol in de preventie van infecties van de neus en de sinussen.

Regelmatig gebruik voor een doeltreffende en preventieve hygiëne

Dankzij regelmatig gebruik van Physiomer, het hele jaar door en vooral tijdens de winterperiode, kunnen ongewenste deeltjes of stoffen worden afgevoerd en de neusholten doeltreffend worden gereinigd. Physiomer werkt zo preventief tegen infecties zoals verkoudheid, sinusitis of rinofaryngitis.

Bron: Physiomer