Rhodiola rosea: een natuurlijk wonder tegen stress en nervositeit!

We hebben allemaal weleens last van stress of spanning, bijvoorbeeld voor een belangrijke vergadering, een examen of een wedstrijd. En meestal is een beetje "gezonde spanning" juist goed voor het adrenalineniveau in je bloed en helpt het je juist beter presteren. Maar als je regelmatig last hebt van spanning of stress, dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Je online apotheker helpt je weer tot rust te komen.

Stress

"Goede voeding verhoogt de stressbestendigheid. Mijn dokter vertelde me dat in één sinaasappel net zo veel vitamines zitten als in 60 zakken friet. Ik aan het rekenen en toen kwam ik erachter dat ik dus veel te weinig friet eet." Het is een klassieke grap van Herman Finkers, maar zoals bij zoveel grappen zit er wel een kern van waarheid in. Gezonde voeding en een gezonde levensstijl helpen je beter met stress om te gaan.

Hoe vaak hoor je immers niet dat een collega of iemand die je kent, thuis zit met een burn-out? Stress wordt veroorzaakt door de vrijgave van cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd. Cortisol zorgt voor de bekende vecht-of-vluchtreactie en bepaalt hoe je omgaat met stress. En ondanks dat stress een psychologisch fenomeen is, kan het een groot aantal lichamelijke klachten teweegbrengen. Denk daarbij aan hoge bloeddruk, spanningshoofdpijn en hartkloppingen.

Rhodiola

Rhodiola rosea, ook wel rozewortel genoemd, is een plant uit de vetplantenfamilie die vooral groeit in koude gebieden. Rhodiola is een zogenaamd adaptogeen, een stof die het lichaam helpt zich beter aan te passen aan psychische en lichamelijke belasting, dus ook tijdens stress, angst en nervositeit.

Kun jij een beetje hulp gebruiken om je innerlijke rust terug te vinden? Ontdek dan Arkocaps Rhodiorelax, een voedingssupplement op basis van rhodiola. En ontdek ook AntiStress Natural van Nutrisan, een voedingssupplement op basis van rhodiola, schisandra en Siberische ginseng, twee andere adaptogenen die helpen bij kortstondige stresssituaties. Zo sta jij weer stevig in je schoenen op de momenten die het meest van ons vergen!