Saffraan: het rode goud tegen een winterdip!

Tijdens de donkere en korte winterdagen kan het al eens gebeuren dat je wat moeilijker uit je bed kunt komen en dat je je wat depressief voelt. En voeg daar dan nog het slechte weer en de lage temperaturen aan toe en een winterdepressie is niet ver weg. Ben jij wat down, depressief of minder gemotiveerd in de winter? Kan jouw humeur wel een opkikker gebruiken? Je online apotheker stelt je graag saffraan voor, een natuurlijk antidepressivum.

Winterblues

Uit de resultaten van de Nationale Gezondheidsenquête van 2013 bleek dat ongeveer een derde van de Belgische bevolking van 15 jaar en ouder psychische problemen heeft, zoals zich gestresseerd voelen of gespannen zijn, verdrietig of gedeprimeerd zijn of niet kunnen slapen vanwege grote zorgen. En als in de winter de wekker gaat als het nog donker is en als de zon alweer onder is als je van je werk naar huis rijdt, dan kun je al wat sneller gedemotiveerd raken en last krijgen van een winterdip.

Saffraan

Saffraan, ongeveer het duurste kruid ter wereld, wordt ook wel het "rode goud" genoemd. Het werd eeuwen geleden gezien als een wondermiddel tegen heel wat kwalen. Het medicinale gebruik stamt vooral uit de Perzische traditie waarbinnen saffraan hoofdzakelijk toegepast werd voor zijn positieve invloed op de stemming bij depressie, angsten, als afrodisiacum en voor de werking op de spijsvertering.

Saffraan wordt gewonnen uit de stampers van de saffraancrocus (Crocus sativus) en is oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en de Perzische landen. Elke bloem brengt drie fijne stampers voort, die zo fijn zijn dat er ongeveer 150 000 bloemen nodig zijn om één kilo saffraan te verzamelen.

Zaffranax

Zaffranax is een voedingssupplement op basis van saffraanextract dat helpt het emotioneel evenwicht te bevorderen, een positieve instelling te behouden en te ontspannen. Bovendien bevat het vitamine B die het effect nog versterkt, bijdraagt tot een gezonde psychologische functie en vermoeidheid helpt te bestrijden. Ontdek Zaffranax vandaag nog bij PharmaMarket en geniet weer volop van al het mooie wat de winter te bieden heeft!

Bron: Omega Pharma