Verwen je lichaam met een lekker en bovenal gezond kopje thee

De winter staat weer voor de deur…... Over ruim een week verzetten we de klok alweer en wordt het weer vroeg donker. En niet alleen de kortere dagen, maar ook het koude en gure weer doen je gemoed geen goed en kunnen een aanslag vormen op je weerstand. Als de wekker 's ochtends gaat en het is nog donker buiten wanneer je de gordijnen opendoet, dan wil je eigenlijk niets liever dan weer terug in je warme bed kruipen. En wat is er beter om je lekker op te warmen tijdens het ontbijt of wanneer je door de kou naar je werk bent gefietst, dan een lekker kopje warme thee? Je voelt je onmiddellijk beter in je vel en je bent klaar om aan je dag te beginnen. Maar thee kan nog zo veel meer zijn! Verschillende soorten en smaken kruidenthee kunnen gebruikt worden voor allerlei kwaaltjes en aandoeningen. Ontdek samen met je online apotheker een gezonde en vooral smakelijke manier om je lichaam te verwennen.

Thee

Thee is van oorsprong afkomstig uit China. Daar werd de drank duizenden jaren geleden al gedronken. Volgens een Chinese legende ontdekte Shen Nong, een figuur uit de Chinese mythologie die wordt beschouwd als de uitvinder van landbouw, 5000 jaar voor onze jaartelling thee in een bos. Bladeren van een theestruik dwarrelden in een pan met heet water, waarna het geheel een aangename geur ging verspreiden.

De vroegste vermelding van thee in de westerse literatuur dateert uit 1559. In dat jaar verscheen in Venetië een boek genaamd "Delle navigationi et viaggi", een bundel met verschillende reisverhalen. Een van die verhalen vertelt over een Perzische koopman genaamd Hajji Mohammed, die tijdens een bezoek aan China de "Chai Catai" had leren kennen, een drank die bereid werd door bladeren te koken in water. Rond diezelfde periode beschreven enkele Portugese en Italiaanse geestelijken die hadden rondgetrokken als missionarissen door China en Japan, hun ervaringen met de consumptie van thee.

Thee werd voor het eerst in kleine hoeveelheden geïntroduceerd in Nederland rond het jaar 1610. Pas in de 17e eeuw begon de VOC grotere hoeveelheden thee naar Nederland te verschepen. Die thee kwam uit Batavia, waar de thee vanuit China werd heengebracht. Vanaf de 18e eeuw werd het drinken van thee echt gemeengoed in onze regionen.

Kruidenthee

Naast thee van de gewone theeplant vind je tegenwoordig ook een ruime selectie aan infusies en kruidentheeën of tisanes, dranken gemaakt op basis van verschillende vruchten of kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. Zo helpt een thee op basis van citroenverbena en meidoorn of melisse je heerlijk relaxen en de slaap beter te vatten, ondersteunen groene thee en ginkgo biloba je concentratie en geheugen, is gember goed voor je spijsvertering en werkt paardenbloem bloedzuiverend.

Ontdek bij PharmaMarket de verschillende soorten kruidenthee van Biolys en Phytosun en bescherm je lichaam op de lekkerste manier!