De tips van je online apotheker voor make-up tegen je lenteallergieën

De lente is traditioneel het seizoen van de allergieën, zoals hooikoorts, en dus ook van tranende en rode ogen, een loopneus en niesbuien. Als je last hebt van allergieën, dan kan het weleens moeilijk zijn om heel de dag een stralende look te houden. Maar hoe blijf je mooi als de komst van het goede weer tegelijkertijd zoveel ongemakken met zich meebrengt? Wij geven je een paar tips voor de ideale make-up, zodat jij niet meer hoeft te aarzelen om je op te maken in de lente!

Schminken met een allergie!

Voor vrouwen die last hebben van een pollenallergie zijn tranende en opgezwollen ogen, een rode neus als gevolg van overmatig tissuegebruik of zelfs eczeemachtige uitbraken en ademhalingsproblemen dagelijkse kost.

Om de gevolgen van je allergieën niet te verergeren en om ervoor te zorgen dat ze je make-up niet verpesten, is het belangrijk om een paar simpele tricks te volgen bij het schminken, omdat stuifmeel en pollen tijdens de lente letterlijk overal zitten en je nooit met rust laten. Onze beautytips helpen je ook in de lente stralend voor de dag te komen:

  • Hydrateer je gezicht: continu gebruik van papieren zakdoekjes irriteert de huid rond je neus, waardoor die al snel rood en pijnlijk kan worden. Vergeet dus niet om regelmatig een hydraterende crème te gebruiken om je kwetsbare huid te herstellen en te hydrateren.
  • Tranende of jeukende ogen: gebruik een matte oogschaduw op je oogleden en sla, in de lente dan toch, de stap eyeliner of potlood over. Een perfect aangebrachte oogschaduw maakt je blik groter en intenser en geeft extra dimensie aan je ogen zonder het risico dat je make-up uitloopt. En een waterproof mascara blijft perfect op zijn plaats, zelfs als je ogen beginnen te tranen.
  • Opgezwollen ogen: leg, om de zwelling rond je ogen te verminderen en voordat je je make-up aanbrengt, gedurende vijf à tien minuten ijskompressen op je ogen of gebruik een verfrissende crème. Neem de tijd om je verzorging zorgvuldig in te masseren om de zwellingen onder je ogen en rond je neus te verminderen.
  • Een gezwollen gezicht: als je door je allergieën opzwelt, dan is “contouring” een goede manier om je gezicht te verfijnen. Breng een beetje kleur aan onder je jukbeenderen en onder je kaaklijn en vervolgens aan je slapen en haarlijn om je voorhoofd te verkleinen. Leg tegelijkertijd de nadruk op plaatsen waar het licht je gezicht raakt (je jukbeenderen, je neusbrug, je wenkbrauwen en je cupidoboog).
  • Roodheid: bij allergieën is het vooral zaak om roodheid te camoufleren. Gebruik een groene basisteint rond de probleemgebieden voordat je je make-up aanbrengt om de rode kleur tegen te gaan en te verzachten. En kies voor je ogen voor een klein beetje geel om de rode tinten te neutraliseren.
  • Niet te vergeten: een primer of een fixerende basis is een belangrijke bondgenoot om je make-up op zijn plaats te houden, zelfs bij allergieën!