Snel weer een lichte maag dankzij gember!

Tijdens de feestdagen gaan we vaak van het ene kerstfeestje naar het andere, om nog maar te zwijgen van de nieuwjaarsrecepties bij vrienden en familie of op je werk...… Heb jij ook zo genoten van de copieuze kerstmaaltijden? Gezellig met z'n allen gourmetten, kreeft met bubbels of misschien zelfs kalkoen, het mag allemaal net iets meer zijn rond de feestdagen. Maar blijf jij achteraf ook zitten met een zware maag en een opgeblazen gevoel? Met de voedingssupplementen op basis van gember van je online apotheker ben je er weer snel vanaf. Zo zit jij weer lekker in je vel na een overvloedige maaltijd!

Gember

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn therapeutische werking in het geval van dyspepsie, of spijsverteringsstoornissen, en tegen verschillende vormen van misselijkheid, zoals zwangerschapsmisselijkheid, reisziekte en misselijkheid na een verdoving. Gember is een grasachtige, winterharde kruipplant met een uitstekende wortelstok en bladeren. Het is de wortelstok die gebruikt wordt en waaruit de oleoresine wordt gehaald die zingeron bevat en derivaten zoals gingerol en shogaol. Vooral de gingerol en shogaol zijn verantwoordelijk voor de therapeutische werking.

Misselijk, een zware maag of een opgeblazen gevoel?

Natuurlijk is het belangrijk om te genieten van al dat lekkers op tafel, maar het kan al weleens gebeuren dat je ogen groter zijn dan je maag. Als je na het avondeten met een zware maag of een gevoel van misselijkheid achterblijft, dan kan dat al eens een domper zijn op de rest van de feestvreugde. Voedingssupplementen op basis van gember helpen snel tegen alle vormen van misselijkheid en bezorgen jou na een zware maaltijd weer een licht gevoel:

  • De capsules van Similase Total bevatten een complex van enzymen en gemberwortelextract en helpen bij het verteren van vetten, eiwitten en koolhydraten. De capsules beginnen onmiddellijk na inname te werken en helpen je snel van dat opgeblazen gevoel af. De spijsvertering is het afbreken van voeding, namelijk koolhydraten, vetten en eiwitten tot kleine deeltjes, zodat ze door het lichaam kunnen worden opgenomen. In dat proces spelen spijsverteringsenzymen een belangrijke rol. Die enzymen zijn overal aanwezig in ons gastro-intestinaal stelsel, vooral in de mond (in het speeksel), maag, darmen en pancreas.
  • Ortis Minesium bevat gember, heemst en munt en helpt snel in geval van een zware maag en een moeizame spijsvertering.
  • Emistyl bevat een gestandaardiseerd extract van gember, met de hoogste concentratie aan actieve bestanddelen, met 25% gingerol-6. Gingerol-6 is het meest karakteristieke actief bestanddeel van gember.

Ontdek de voordelen van gember vandaag nog bij PharmaMarket en schuif met een gerust hart aan tafel voor een extra gang. Eet smakelijk!