Zeg nee tegen dunner wordend haar en haaruitval!

We zullen het misschien niet meteen toegeven, maar stiekem doen we het vaak genoeg elke keer dat we een spiegel voorbijlopen: even snel kijken of je haar nog wel goed zit. En dat is ook heel normaal, je komt dan ook graag goed verzorgd voor de dag. Bovendien is je kapsel een belangrijk deel van hoe je jezelf presenteert en een mooie, volle bos haar die goed zit, is dan automatisch ook een leuke boost voor je zelfvertrouwen. Maar dat zelfvertrouwen kan een aardige deuk oplopen als je last begint te krijgen van haaruitval. Beginnende haaruitval, zowel bij mannen als bij vrouwen, is in veel gevallen nog tegen te gaan en hoeft zeker niet permanent te zijn. Wordt jouw haar dunner? Begint jouw haarlijn terug te trekken? Ga haaruitval tegen dankzij de tips van jouw online apotheker.

Laat jouw haaruitval jou geen grijze haren bezorgen

Haaruitval, dunner wordend haar en kaalheid zijn niet alleen een probleem waar mannen mee te maken krijgen, maar kunnen ook vrouwen treffen. Ruim 60% van alle mannen en zo'n 40% van alle vrouwen merken vanaf hun veertigste dat hun haar steeds dunner begint te worden. En hoewel sommige mannen goed kunnen staan met een kaal hoofd, is het voor velen onder ons ondenkbaar om ons haar te verliezen.

We onderscheiden verschillende soorten haaruitval met verschillende oorzaken:

 • Genetisch bepaalde kaalheid: mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) is de meest voorkomende vorm van haaruitval. Ongeveer zestig procent van de mannen krijgt er vroeg of laat mee te maken en deze vorm van kaalheid is meestal erfelijk bepaald. De leeftijd waarop mannen last krijgen van dit type kaalheid kan nogal verschillen: bij sommige mannen begint het haar al dunner te worden na de puberteit, bij andere pas na hun veertigste. Dit type kaalheid is veel minder frequent bij vrouwen en zal bij hen ook bijna nooit tot volledige kaalheid leiden, wel zullen zij last krijgen van dunner wordend haar.

   

 • Diffuse kaalheid (of telogeen effluvium) ontstaat vaak plots en kan zich verspreiden over de gehele hoofdhuid, maar zal in weinig gevallen leiden tot volledige kaalheid. Deze vorm van haaruitval kan veroorzaakt worden door:
  • Zwangerschap;
  • Bepaalde geneesmiddelen;
  • Ernstige ziektes met hoge koorts;
  • Schildklieraandoeningen;
  • Bloedarmoede;
  • Alcoholmisbruik;
  • Roken.

   

 • Bij pleksgewijze kaalheid (of alopecia areata) valt het haar plots uit op een bepaalde plaats. Daardoor ontstaan ronde of ovale kale plekken in 'normaal' haar. De oorzaak van pleksgewijze kaalheid is niet volledig duidelijk, maar wordt vaak in verband gebracht met oorzaken zoals eczeem, psoriasis of auto-immuunaandoeningen. In veel gevallen groeit er na verloop van tijd weer haar op de getroffen plekken.

Niet het einde

Gelukkig zijn de meeste vormen van kaalheid tot in bepaalde mate tegenwoordig goed te behandelen en betekenen ze zeker niet het einde van jouw weelderige haardos. Voedingssupplementen op basis van onder andere zink, L-cysteïne en keratine, zoals Alline Procaps en Vitacys, helpen jouw haar sterk en veerkrachtig te blijven en zorgen voor extra haargroei op plaatsen waar jouw haar dunner begon te worden. En omdat jouw nagels dezelfde voedingsstoffen nodig hebben als jouw haar, helpen diezelfde supplementen ook jouw nagels gezond, sterk en mooi te houden. Daarnaast zijn er ook nog shampoos en conditioners, zoals Anaphase van Ducray, die perfect aansluiten op jouw voedingssupplementenkuur of jouw gespecialiseerde behandeling tegen haaruitval. En zoals zo vaak geldt, heeft goed werk tijd nodig. Wanhoop niet als je niet meteen resultaten ziet, een dergelijke kuur geeft de beste resultaten na zo'n drie maanden.

Ten slotte is het belangrijk om voldoende B-vitamines binnen te krijgen. B-vitamines zijn onmisbaar voor de gezondheid van onze huid, haar en nagels. Eet daarom ook voldoende noten, groene bladgroenten en volkorenproducten.

Ontdek het geheim voor een volle bos haar bij PharmaMarket en ga met je haren in de wind en vol zelfvertrouwen het najaar tegemoet!