Terwijl jij volop geniet van de zomer, de zon en het goede leven, is dat wellicht niet het geval voor je haar. Langdurige blootstelling aan de zon, het zout in de zee en het chloor in het zwembad zijn allesbehalve lief voor je haar. Wil jij de zomer doorkomen zonder droog haar? Dan heeft je online apotheker goed nieuws!

Droog haar

Tegen onze genen kunnen we helaas weinig doen. Misschien is je haar van nature droog als gevolg van een droge hoofdhuid of een te lage aanmaak van talg. Maar daarbovenop komt nog alles wat we ons haar zelf aandoen: een te hete föhn, te regelmatig borstelen, verkeerde verzorgingsproducten … En voeg daar de explosieve cocktail van zon, wind, zeewater, chloor, vervuiling, uv-stralen en stress aan toe en het resultaat zal niet lang op zich laten wachten.

Lig jij graag aan het strand of ben jij een echte waterrat? Of ga jij deze zomer op vakantie naar een zuiderse bestemming, ergens aan de Middellandse Zee? Allemaal heel leuk, maar let er wel op dat je je haar goed beschermt tegen de zon. De grootste boosdoeners van de zomer zijn uv-stralen, zout en chloor. Zo verlichten uv-stralen het pigment in je haar, onttrekt het zout van het zeewater het vocht uit je haar en verwijdert de chemische samenstelling van chloor de natuurlijke talglaag op je hoofdhuid. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat je haar uitdroogt, waardoor het kan splijten, afbreken of pluizig worden.

De juiste verzorging

Gelukkig is er nog hoop voor de echte zonaanbidders onder ons. De Franse merken Klorane en Rene Furterer bieden jou de perfecte oplossing tegen droog haar. De producten van Klorane Mango zijn verrijkt met de olie van mangopitten en het gamma Karité van Rene Furterer met een extract van de boterboom, twee bestanddelen die jouw haar diepgaand voeden en hydrateren, zodat jij deze zomer met een gerust hart kunt genieten van het mooie leven zonder je zorgen te hoeven maken over droog haar of gespleten punten!