Tips van je online apotheker om je lichaam te ontgiften

Tijdens de feestdagen laten we ons graag allemaal gaan en genieten we volop. Voor velen is het begin van het nieuwe jaar dan ook de ideale gelegenheid om hun gezondheid eens goed onder de loep te nemen. Wordt het tijd om wat af te vallen, wat gezonder te leven of eens flink te "detoxen"? Ontdek de tips van je online apotheker om je lichaam te ontgiften en help je goede voornemens zo een handje voor een gezond nieuwjaar!

Mens sana in corpore sano

"Een gezonde geest in een gezond lichaam". Als je gezond bent, voel je jezelf ook automatisch beter. Heb jij weer volop genoten van de feestdagen en alle nieuwjaarsrecepties? Of misschien wel net iets te veel? Dan kan het misschien geen kwaad om je lichaam, en dan vooral je lever, eens goed te ontgiften.

Je lever ontgiften, waarom en hoe?

Je kunt je lever vergelijken met de vuilnisophaaldienst van je lichaam. In onze dagelijkse voeding zitten immers een heleboel schadelijke stoffen, zeker wanneer je bereide producten eet. En vooral in periodes waarin we de neiging hebben te veel te eten en te drinken, zoals tijdens de feestdagen, moet je lever extra hard werken om alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Denk daarbij vooral aan de volgende stoffen:

  • Kleur- en smaakstoffen;
  • Pesticiden op groenten en fruit;
  • Alcohol, cafeïne en nicotine;
  • Conserveringsmiddelen, stabilisatoren en emulgatoren.

Om je lever een handje te helpen kun je het best licht voedsel eten. Dat is gemakkelijker om te verteren en zo zal je lever ook minder hard moeten werken om alle schadelijke stoffen uit je lichaam te filteren. Vermijd voedingswaren die bovenstaande ingrediënten bevatten. Ook verzadigde vetten zijn erg belastend voor je lever.

Water, water en nog eens water!

Water drinken is de beste manier om je lichaam te ontgiften. Water helpt je lever immers om schadelijke stoffen af te voeren. Bovendien is water belangrijk voor tal van andere processen in je lichaam, zoals een goede werking van je organen, de warmteregeling, de homeostase, het elektrolytenevenwicht … kortom, het behoud van de normale lichamelijke en mentale functies. Gemiddeld heeft een volwassen persoon 35 gram water nodig per kilo lichaamsgewicht per dag. De helft daarvan krijgen we binnen via onze voeding, de rest door te drinken. Daarom raden we aan om minstens anderhalve liter water per dag te drinken, verspreid over de dag:

  • Drink een glas water bij het opstaan.
  • Drink een glas water bij elke maaltijd en tussen elke maaltijd.
  • Drink water voor, tijdens en na een fysieke inspanning.

Ontgiftingskuren

En omdat ontgiften en afslanken altijd makkelijker gezegd zijn dan gedaan, kan een beetje hulp misschien geen kwaad. Probeer daarom eens TurboDétox of TurboDraine van Forté Pharma, ideaal om je lichaam te draineren en te ontgiften.

Draineren, of met andere woorden de afdrijving van vocht en afvalstoffen bevorderen, is de perfecte bondgenoot tijdens een ontgiftingskuur. TurboDétox bevat een hoge concentratie van planten - het equivalent van ongeveer 10 kopjes thee! - met gecontroleerde doses actieve bestanddelen om het overtollige vocht te verwijderen en zo je lichaam diepgaand te zuiveren.

TurboDraine is een volledig drainerend product met een heerlijke perzik- of framboossmaak en combineert plantaardige actieve bestanddelen om je lichaam grondig te draineren en te zuiveren dankzij moerasspirea en groene thee, twee producten die bekend staan om hun wateruitscheidende werking, en calorieën te verbranden dankzij de vetafbrekende werking van groene thee.

Het nieuwe jaar gezond inzetten? Dankzij je online apotheker en Forté Pharma een fluitje van een cent!