Tips van je online apotheker voor de perfecte make-up rond je ogen

De meest romantische dag van het jaar staat weer voor de deur: Valentijnsdag! Wil jij er perfect uitzien voor jouw date? Of ben je nog op zoek en wil je die stralende look om iemand aan de haak te kunnen slaan? Ontdek de tips van je online apotheker voor de perfecte make-up rond je ogen en straal als nooit tevoren!

Valentijnsdag

De datum 14 februari werd al in het jaar 496 door paus Gelasius I uitgeroepen tot de dag van de heilige Sint Valentijn, maar de romantische tradities zoals wij die nu kennen, zijn pas veel later ontstaan. Er zijn verschillende legendes over de Sint Valentijn, maar het valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals we dat tegenwoordig vieren, dankt zijn ontstaan aan de veertiende-eeuwse Britse dichter Geoffrey Chaucer, die in zijn gedicht Parliament of Fowls deze versregels schreef: "Want dit was op Sint-Valentijnsdag, als elke vogel daar zijn maatje komt kiezen".

De perfecte look

Ben jij ook een van die romantische zielen die ieder jaar weer alles uit de kast haalt voor je date? Of wil je dit jaar iemand versieren of er gewoon lekker op los flirten? Daar hoort natuurlijk ook de perfecte make-up bij! En vergeet dan zeker je ogen niet. Van mascara tot eyeliner, je ogen zijn je perfecte wapen om te flirten!

De perfecte volgorde voor je ogen 

  • Voordat je begint, was je je gezicht met een milde gezichtsreiniger. Let erop dat je eventuele restjes mascara en eyeliner verwijdert.
  • Egaliseer de huid rond je ogen met een concealer. Gebruik je vingers of een concealerkwast om de make-up uit te vagen naar je jukbeenderen en neus toe. Fixeer de concealer door met een kwast een los, huidkleurig poeder eroverheen aan te brengen. Doe ook wat poeder op je oogleden.
  • Doe oogschaduw op. Je kan een of meerdere kleuren gebruiken. Tip: start met een lichtere kleur aan de binnenkant van je ooglid en werk verder uit naar een donkerdere kleur aan de buitenkant. Ook aan je onderste wimperrand kan je een donkerdere kleur aanbrengen, wel tot maximum een derde van de wimperrand voor een feestelijk effect.
  • Doe eyeliner op. Je kan kiezen voor een vloeibare eyeliner voor je bovenste wimperrand en een potlood voor je onderste wimperrand. Maak kleine, gecontroleerde bewegingen op je bovenste wimperlijn terwijl je een stippellijn aanbrengt. Ga terug en vul de ruimte tussen de stippeltjes in met kleine streken.
  • Krul je wimpers. Klem je bovenste wimpers tussen een wimperkruller. Houd de kruller ongeveer 5 seconden vast. Tip: krul je wimpers altijd voordat je een mascara op doet, nooit erna.
  • Doe mascara op. Je kan veel of een beetje opdoen en je kan variëren in volume, lengte en stijl. Begin bij het begin van je bovenste wimperlijn en ga langzaam omhoog. Tip: doe ook wat mascara op je onderste wimpers voor een dramatischer effect.