De eerste hapjes: ontdek onze tips voor babyvoeding!

Een tijdje terug gaven we je al wat tips over borstvoeding en welke flesvoeding je wanneer moet geven aan je kindje, maar na een paar maanden is je kleine schat klaar voor zijn of haar eerste hapjes vast voedsel. Maar hoe begin je met babyvoeding en waar moet je op letten? Introduceer samen met je online apotheker je kindje aan de wereld van vaste voeding.

Het eerste hapje babyvoeding, hoe begin je?

Het maagje van je kindje is tot nu toe alleen gewend aan melk, zorg dus dat de eerste kennismaking met andere smaken bestaat uit pure ingrediënten met milde smaak.

Start met een paar lepeltjes

Loop niet te hard van stapel. Start met een paar kleine lepeltjes per dag. Kies een moment waarop je kind niet té hongerig is, bijvoorbeeld tussen twee voedingen in. Je kind zal de voeding waarschijnlijk eerst van het lepeltje zuigen, net alsof hij uit de borst of fles drinkt. Het duurt even voordat je kleintje gewend is aan eten van een lepeltje. Maak je geen zorgen als hij de eerste hapjes direct weer uitspuugt. Oefening baart kunst!

Houd het puur en simpel

Wat zijn goede smaken om mee te beginnen? Het belangrijkste: houd het puur en simpel! Kies bijvoorbeeld voor gepureerd fruit, zoals peer, banaan, appel of mango. Of neem zachtsmakende groenten, zoals broccoli, wortel en bloemkool. Als je zelf je fruit- en groentehapjes maakt, verwijder dan de velletjes en pitjes voordat je het hapje pureert en voeg geen extra zout of suiker toe. Laat je baby juist wennen aan de pure smaak van fruit en groente. Te veel zout is bovendien niet goed voor je baby.

Hapje voor hapje

Geef nieuwe voeding eerst in kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld een paar theelepels. Zo kun je kijken of je kind er goed op reageert. Als je dezelfde soort groente of fruit een paar dagen achter elkaar hebt gegeven, kun je wat nieuws proberen. Variatie is belangrijk, maar het voornaamste is: houd het tempo van je kindje aan, hapje voor hapje.

Ontdek ons ruime aanbod van babyvoeding van Olvarit en geef je kindje zo alles wat hij nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen!

Bron: Nutricia