Tips van je online apotheker voor gezichtsverzorging voor mannen

Weg zijn de dagen dat je als man - al dan niet stiekem - de producten van je vrouw of je vriendin moest gebruiken voor je dagelijkse verzorging. Vandaag de dag heb je een ruime keuze aan verzorgingsproducten voor mannen, dus geniet ervan! De grote merken beseffen gelukkig eindelijk dat mannen net zo graag goed verzorgd voor de dag komen als vrouwen en bieden tegenwoordig een ruim gamma aan eenvoudig te gebruiken verzorgingsproducten voor mannen. Van scheren en bruinen tot hydrateren en antitranspiratie … Ontdek samen met je online apotheker de geheimen voor een mooie huid

Gezichtsverzorging voor mannen

Dikker, maar toch kwetsbaar, de mannenhuid krijgt veel te verduren, dus je moet er ook goed voor zorgen. Maar toch merk je het nog vaak, met een man praten over gezichtsverzorging, dan kom je een beetje aan zijn mannelijkheid. Veel mannen komen vaak dan ook niet verder dan wat zeep en een beetje aftershave. En van uitdrogende zeep tot scheren en een aftershavelotion met alcohol, je huid ziet nogal af, dus is het een goed idee om haar te verzorgen en te beschermen.

Reinigen

Je gezicht reinigen is meer dan een beetje zeep en water gebruiken en klaar. We hebben het over een verzorging waarmee je zweet, talg en alle andere onzuiverheden van je gezicht kunt verwijderen om je poriën vrij te maken en je huid zachter te maken. En als kers op de taart: een goed gereinigd gezicht verhoogt de doeltreffendheid van al je andere verzorgingsproducten.

Reinig je huid op z’n minst een keer ’s avonds om de onzuiverheden en vervuiling van de dag te verwijderen. En als je meer tijd hebt voordat je naar het werk vertrekt, doe dan ’s ochtends nog eens hetzelfde: zo verwijder je ineens de onzuiverheden en de talg van ‘s nachts.

Hydrateren

Het is altijd een goed idee om je huid goed te hydrateren, zelfs al heb je een vette huid. Een goede hydratatie helpt huidveroudering tegen te gaan en maakt de huid van je gezicht steviger.

Scheren

Je dagelijkse scheerbeurt verzwakt en irriteert je huid vaak. Om een gezonde huid te behouden, in staat om zich zelfs tegen extreme omstandigheden te beschermen, heb je tegenwoordig gelukkig keuze uit gezichtsverzorging die speciaal werd ontwikkeld voor mannen voor bij het scheren en als aftershave. Rustgevende gezichtsverzorging om de dag zachtjes te beginnen.

Scrubben

Gebruik ten slotte een keer per week (voor een droge huid) of twee keer (voor een vette huid) een exfoliërende verzorging na (of in plaats van) je reinigende gel. Het doel van een scrub is om je huid zachter te maken en om dode huidcellen te verwijderen. Bovendien zorgt hij ervoor dat je hydraterende crème beter intrekt, voor een zachtere en gezondere huid.

Je uiterlijk is en blijft een belangrijk element, zowel in je persoonlijk leven als professioneel. Een goed verzorgd uiterlijk laat zien dat je goed voor jezelf zorgt, dat je veeleisend bent en zorgt ervoor dat je je beter in je vel voelt. Mannelijk, maar met een touch of beauty!