Tips van je online apotheker voor ontharen!

Zowel voor mannen als voor vrouwen is het een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse beautyroutine: ontharen. Een gladgeschoren gezicht of een mooi getrimde baard, maar ook gladde oksels en zijdezachte benen maken een groot deel uit van hoe we ons presenteren in het dagelijkse leven. En of je je nu scheert onder de douche, met een elektrisch scheerapparaat of onthaart met wax, dat gladde, verzorgde gevoel nadien blijft heerlijk. Maar naast een verzorgd gevoel kan ontharen ook een hoop ergernis met zich meebrengen, zoals irritatie en ingegroeide haartjes. Je online apotheker geeft je graag een paar tips over hoe jij je het best kunt ontharen.

Ontharen

Er zijn verschillende manieren om je huid te ontdoen van die vervelende haartjes, elk met zijn eigen voor- en nadelen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

  • Scheren: de haartjes worden verwijderd, maar alleen het gedeelte dat boven het huidoppervlak uitsteekt. De haarwortel blijft zitten, waardoor het haar gewoon verder groeit. Voordelen: snel en gemakkelijk, goed voor grote oppervlakten en gemakkelijk zelf te doen met een scheerapparaat of een scheermesje, met of zonder scheerschuim. Nadelen: haartjes groeien snel terug en een groot risico op ingegroeide haartjes.
  • Epileercrème: vergelijkbaar met scheren, omdat de crème je haartjes net boven het huidoppervlak verwijdert. De bestanddelen van de crème breken de haartjes af en je kunt ze gemakkelijk verwijderen met een speciale spatel of onder de douche. Voordelen: pijnloos, minder kans op ingegroeide haartjes en gemakkelijk zelf te doen. Nadelen: geen langdurig effect, kans op irritatie door de chemische bestanddelen van de crème.
  • Epileren: met een elektrisch epileerapparaat of handmatig met een pincet. Bij het epileren wordt de hele haar verwijderd, met wortel en al. Voordelen: de haartjes blijven lang weg, soms wel tot een paar weken, je kunt preciezer te werk gaan en de haartjes zijn minder stug wanneer ze teruggroeien. Nadelen: pijnlijker dan scheren of een epileercrème en meer kans op irritatie.
  • Waxen of harsen: afhankelijk van je voorkeur kan je aan de slag gaan met warme, lauwe of koude was of hars. Je smeert de te ontharen zone in en je brengt vervolgens speciale strips aan. Voordelen: waxen of harsen biedt je dezelfde voordelen als epileren. Nadelen: kan erg pijnlijk of vervelend zijn, moeilijker zelf te doen zonder je er een zooitje van te maken en de haartjes moeten lang genoeg zijn om effect te hebben.


Scheerschuim of -olie

Ook het product dat je gebruikt voor de verzorging voor, tijdens en na het scheren is erg belangrijk. Scheerschuim of -olie van hoge kwaliteit helpt irritatie te voorkomen en houdt je benen, je gezicht en je oksels extra lang glad. Razoli 3 in 1 van Amanprana bevat kokos-, olijf- en rode palmolie in combinatie met de 7 essentiële oliën die zorgen voor een goede verzorging, voeding en bescherming van de huid en laten een zacht parfum achter. Ze hydrateren, herstellen, verstevigen en voeden de huid en ze verzachten en verminderen irritaties. Je hebt dus geen scheercrème, scheerzeep of aftershave meer nodig. Bovendien bestaat er een aparte variant voor mannen en voor vrouwen.

De scheerolie van Razoli bevat zeer bewust ingrediënten die de gevoelige huid verzorgen, verzachten en beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hij bevat ook antibacteriële eigenschappen die ontstekingen van de huid kunnen voorkomen of die herstellen waar nodig. De scheerolie stimuleert de doorbloeding waardoor er een goede stofwisseling en een afvoer van afvalstoffen mogelijk is. Die betere doorbloeding verbetert of voorkomt onder andere ook vochtophoping in de benen en kan een ontspannende uitwerking hebben op gespannen spieren.

Zo kom jij dankzij jouw online apotheker weer verzorgd voor de dag, zonder die vervelende irritaties!