De traditionele vetten van Amanprana bij je online apotheker

Een paar weken geleden stelden we jullie in deze blog het merk Amanprana voor, een Belgisch bedrijf dat 100% biologische en natuurlijke producten maakt, en hun gamma Gula Java, een gamma met verschillende energiedranken op basis van 100% natuurlijke kokosbloesemsuiker. Vandaag introduceren we graag hun lijn van traditionele vetten van hoge kwaliteit, extra vierge en fair trade. De vetten zijn perfect om te bakken, wokken en frituren, maar doen ook wonderen als lichaamsverzorging. Ontdek deze wondertjes van Amanprana nu samen met je online apotheker.

Amanprana Extra Virgin Cocos & Amanprana Extra Virgin Red Palm

Zowel de kokosolie als de rode palmolie van Amanprana zijn zeer geschikt om te bakken, te wokken en te frituren. De oliën bevatten zeer weinig meervoudig onverzadigde vetzuren en 0% transvetten, waardoor ze ideaal zijn om te verhitten, in tegenstelling zonnebloem-, soja- en arachideolie, die rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren en niet verhit mogen worden. Voor de kokosolie worden rijpe kokosnoten geoogst, gepeld, op zachte temperatuur van maximaal 45°C gedurende 24 uur gedroogd en meteen geperst. Bovendien is de olie ook perfect om te gebruiken als lippenbalsem, handcrème of massageolie.

Amanprana Extra Virgin Cocos+Olive+Red Palm

Volgens Bart Maes, de oprichter van Amanprana: "In 2005 bracht Amanprana als eerste haar legendarische 100% extra vierge kokosolie naar Europa. Vandaag zijn de gezondheidsvoordelen van extra vierge kokosolie algemeen bekend en aanvaard. Amanprana verfijnde ondertussen haar kennis. 10 jaar later is bekend dat de extra vierge oliemengeling Cocos+Olive+Red Palm van Amanprana drie keer gezonder is om te bakken en te smeren." De uiterst voedzame combinatie van kokosolie, olijfolie en rode palmolie is rijk aan sterolen, polyfenolen, caroteen, vitamine E, squaleen, co-enzym Q10 en chlorofyl en schenkt je het beste van drie werelden: koudgeperste kokosolie uit Sri Lanka, extra vierge olijfolie uit Spanje en ongeraffineerde duurzame rode palmolie uit Colombia.

Recepten

Naast de producten zelf heeft Amanprana ook een aantal receptenboeken uitgebracht, waarvan een boek zich speciaal focust op de traditionele vetten. Je kunt het receptenboek gratis downloaden op de website van Amanprana, maar we willen je toch al een receptje voor een heerlijke en gezonde tosti Hawaï meegeven om je alvast in de stemming te brengen:

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel Amanprana Cocos+Olive+Red Palm;
  • 4 sneetjes volkorenbrood;
  • 2 plakken belegen kaas;
  • 2 Schijven ananas.

Bereiding:

  • 2 boterhammen elk aan één zijde dun besmeren met Cocos+Olive+Red Palm;
  • De kaas op de met olie besmeerde kant van de boterhammen leggen;
  • Vervolgens de schijven ananas erop leggen;
  • De boterhammen op elkaar leggen en het tosti-ijzer voorverwarmen;
  • Bak de tosti's in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Bron: Amanprana