Voorkomen is beter dan genezen! Ook al maakt de medische wetenschap de laatste jaren grote stappen richting doeltreffende behandelingen, is en blijft kanker de meest voorkomende doodsoorzaak in ons land. We kennen allemaal wel iemand die door die verschrikkelijke ziekte getroffen werd. Door een aantal aanpassingen aan onze levensstijl kunnen we evenwel het risico dat de ziekte ons treft, aanzienlijk verminderen. Je online apotheker toont je de voordelen van een adjuvante behandeling met voedingssupplementen.

Voedingssupplementen ter preventie

De belangrijkste oorzaken van kanker zijn tabaksgebruik (rond de 30% van alle kwaadaardige tumoren), natuurlijke hormonen (30% van alle gevallen), erfelijke factoren, infectieziektes, straling en vervuiling (samen goed voor nog eens 20%) en voeding (ook nog eens 20%). Dat wil dus zeggen dat één geval op vijf veroorzaakt wordt door onze voeding, waarschijnlijk door de aanwezigheid van vrije radicalen. Nu bestaat er helaas geen superdieet dat kanker kan voorkomen, maar we kunnen door op onze voeding te letten het risico wel verkleinen. Er is aangetoond dat een dieet met veel vezels, fruit en groente positief bijdraagt aan het terugdringen van het risico.

Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen je lichaam versterken en je weerstand tegen kanker verhogen:

  • Knoflook: voedingssupplementen op basis van knoflook bevatten heel wat actieve bestanddelen die perfect passen binnen een preventieve kankerbehandeling. Zo zou de stof alliïne uiteindelijk omgezet worden in een stof die de vermenigvuldiging van bepaalde kankercellen zou tegengaan.
  • Kurkuma zou de apoptose of celdood van bepaalde kankercellen kunnen induceren en zou kunnen bijdragen tot een daling van het risico op kanker.
  • Selenium is een stof die we terugvinden in vis en schaaldieren en wordt onder andere gebruikt ter ondersteuning van chemotherapie.
  • Quercetine is een krachtige antioxidant die het immuunsysteem boost en de vermenigvuldiging van kwaadaardige cellen kan tegengaan.
  • Granaatappel werkt eveneens antioxiderend en kan de groei van prostaatkankercellen remmen.

K’Protect

K’Protect is een concentraat op basis van antioxidanten dat bijdraagt tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. Ontdek het vandaag nog bij PharmaMarket en wapen je lichaam een tegen de gevaren van vrije radicalen en oxidatieve stress!