Laat je blik weer stralen: weg met wallen en donkere kringen!

Ken je dat? Je kruipt 's avonds pas laat in bed, de dag erop moet je weer vroeg uit de veren en je voelt je de hele dag moe en vermoeid. En die vermoeidheid laat zich ook zien in je gezicht. Wallen of donkere kringen onder je ogen worden voornamelijk veroorzaakt door vermoeidheid en een slechte doorbloeding in je gezicht. Maar ook stress, verkeerde voeding of vochtophoping kunnen wallen en kringen veroorzaken. En dat terwijl een frisse, stralende blik juist voor een groot deel je uiterlijk bepaalt. Je online apotheker helpt je weer snel van die vervelende wallen af en laat je weer stralen.

Wallen

Naast de oorzaken die we hierboven opsomden, kunnen wallen voor een deel ook genetisch bepaald zijn. Bij mensen bij wie hun wallen veroorzaakt worden door erfelijkheid, is de huid rond de ogen van nature dunner, waardoor de onderliggende bloedvaten beter zichtbaar zijn. Daarnaast geven we je graag een overzicht van de verschillende andere oorzaken:

  • Slechte voeding: wallen en donkere kringen kunnen duiden op een tekort aan vitamines en mineralen. Zo kan een tekort aan ijzer leiden tot een blekere huid en kan een tekort aan antioxidanten, zoals vitamine C, ook donkere kringen veroorzaken.
  • Vermoeidheid of stress: ook door vermoeidheid, zowel fysieke vermoeidheid als mentale vermoeidheid en stress, kan je huid er bleker uitzien, waardoor de bloedvaten rond je ogen beter zichtbaar zijn.
  • Vochtophoping: wallen zijn vochtophopingen onder je ogen die ontstaan wanneer je vochthuishouding niet in orde is. Voldoende water drinken helpt dus ook om wallen tegen te gaan.
  • Alcohol en tabak: alcohol droogt je huid uit, waardoor wallen en kringen zichtbaarder worden. Bovendien hebben alcohol en tabak een negatieve uitwerking op je nachtrust.

Wil jij je wallen of je donkere kringen doeltreffend te lijf gaan? Ontdek dan vandaag nog het gezichtsmasker Anti-Fatigue Mask Komkommer van Korres met verfrissende en hydraterende extracten van komkommer en guarana om je blik weer te laten opleven en je weer te laten stralen. En ontdek ook de Wilde Roos Oogcontourcrème, rijk aan herstellende vitamine C. Zo kom jij dankzij jouw online apotheker weer stralend en uitgerust voor de dag!